Kinija paragino ES „nepilti žibalo į ugnį“ situacijoje su Ukraina

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kini... 2022-04-02 17:47:00, skaitė 153, komentavo 0

Kinija paragino ES „nepilti žibalo į ugnį“ situacijoje su Ukraina

Būtina tinkamai išspręsti Ukrainos krizę, negalima į ją įtraukti viso pasaulio, o tuo labiau priversti eilinius žmones visose pasaulio šalyse už ją mokėti, per vaizdo konferenciją, vykusią susitikime su ES vadovybe, pareiškė Kinijos prezidentas Si Dzinpingas.

„Negalima viso pasaulio įtempti į šią problemą, be to, negalite priversti paprastų žmonių visose pasaulio šalyse už tai mokėti didelę kainą“, – sakė Si Dzinpingas, kurį cituoja Kinijos užsienio reikalų ministerija. Kinijos lyderis pabrėžė, kad Ukrainos krizė turi būti sprendžiama „tinkamai“.

„Tarptautinė bendruomenė turėtų ir toliau kurti sąlygas derybų tarp Rusijos ir Ukrainos procesui, rasti erdvės politiniam susitarimui, o ne pilti žibalą į ugnį ir didinti prieštaravimus“, – pabrėžė Si Dzinpingas.

Kinija mano, kad siekiant pašalinti pagrindines Ukrainos krizės priežastis, reikia atsižvelgti į teisėtą visų šalių susirūpinimą dėl saugumo, sakė Si Dzinpingas.

„Pagrindinė Ukrainos krizės priežastis slypi prieštaravimuose regioninio saugumo srityje, kurie ilgą laiką kaupiasi Europoje. Norint išspręsti problemos esmę, būtina atsižvelgti į teisėtus visų susijusių šalių nuogąstavimus dėl saugumo“, – sakė Si Dzinpingas.

Jis pridūrė, kad Kinija remia ES, JAV ir NATO dialogą su Rusija, kad būtų išspręstos per daugelį metų susikaupusios saugumo problemos, bei pabrėžė, kad derybos yra vienintelis būdas išvengti eskalacijos.

SN inf.