P. Gražulio partija griežtai atsiriboja nuo K. Krivicko kalbų

Autorius: Respublika.lt inf. Šaltinis: https://www.respublika.lt/lt/n... 2022-04-04 01:40:00, skaitė 171, komentavo 1

P. Gražulio partija griežtai atsiriboja nuo K. Krivicko kalbų

Viešoje erdvėje prasidėjus visuomenės veikėjo, buvusio laidų vedėjo Kristupo Krivicko atviram įvairių visuomeninkų bei politikų persekiojimui dėl atitinkamų pažiūrų, nuo jo atsiribojo parlamentaro Petro Gražulio vadovaujama partija.

Kelias savaites socialiniose tinkluose bei žiniasklaidos priemonėse vykstantis Kristupo Krivicko kaltinimų maratonas dėl nevat „proputiniškų" pažiūrų įvairiems žmonėms, atrodo įgriso ir jo bendrapartiečiams.

Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) politinė vadovybė oficialiai atsiribojo nuo savo partijos nario Kristupo Krivicko kaltinimų prorusiškumu.

Išplatintame pareiškime teigiama, jog partija atsiriboja nuo savo nario K. Krivicko, kovo 29 d. BNS vykusioje spaudos konferencijoje viešai išsakytų pareiškimų, kuriuose jis partijos vadovybę apkaltino dėl tariamai neapibrėžtos ir netgi prorusiškos laikysenos Rusijos invazijos į Ukrainą įvykių kontekste.

https://youtu.be/--iTWs02fNc

„K. Krivicko išsakyti kaltinimai neturi jokio pagrindo, neatitinka tikrovės ir yra pagrįsti vien emocijomis",- rašoma pranešime.

TTS politinė taryba įspėjo K. Krivicką „susilaikyti nuo panašaus pobūdžio emocinių inscenuacijų viešojoje erdvėje, apeinant klausimų kėlimo, aptarimo ir sprendimo būtinybę kolegialių partijos organų lygmenyje".

Pranešime taip pat teigiama, kad K. Krivickas visus savo oponentus be pagrindo krikštija „vatnikais" ir kitais žeminančiais vardais, tapatinamas su Rusijos režimu ir jo šalininkais.

„Dirbtinės sąsajos tarp sistemos oponentų ir Kremliaus agentų naudingiausios pastariesiems. Be pagrindo kaltinant tikrus antisisteminius patriotus jie gauna progą sakyti, kad ir jie kaltinami be pagrindo. Išplaunama pati Kremliaus agento sąvoka praranda prasmę", - teigia tautininkai.

„Bet kokia tautą ardanti iniciatyva yra smūgis į nugarą vykstančio karo akivaizdoje. Nesvarbu, iš kurios pusės ji vyktų. Kviečiame palaikyti ukrainiečių kovą už prigimtines vertybes, tautinę valstybę ir krikščioniškąją civilizaciją, o taip pat - laikytis šių idealų ir savo valstybės viduje", - rašoma išatintame pranešime.

P. Gražulis: „slypi Kristupo noras pasididinti savo reitingus" 

Tautos ir teisingumo sąjungos pirmininkas, Seimo narys Petras Gražulis, komentuodamas partijos kolegos K. Krivicko viešojoje erdvėje paskleistus kaltinimus prorusiškumu jam ir partijos politinei tarybai teigė, kad apie tai sužinojo tik iš socialinių tinklų ir žiniasklaidos.

„Pagalvojau, kad vyras, įsijautęs į karo Ukrainoje žiaurybes, pasikarščiavo, persūdė, persistengė, nes dabar visų mūsų nervai įtempti, - gaudome kiekvieną žinią iš mūšio lauko, pergyvename, jautriau nei bet kada vertiname išsakytas nuomones ir žmonių pažiūras...", - sakė TТS pirmininkas.

„Paaiškėjo, kad už visų šio įnirtingo puolimo metu viešojoje erdvėje, mestų kaltinimų prorusiškumu, slypi Kristupo noras pasididinti savo reitingus, siekiant sukvietus neeilinį partijos suvažiavimą ir surengus pirmalaikius partijos pirmininko rinkimus juose laimėti. Kolega Krivickas to neketina slėpti. Įtikėjęs, kad vadinamų „vatnikų" medžioklė šiuo metu yra geriausias būdas pasididinti reitingus, jis šios medžioklės ėmėsi ir partijos viduje, savo pačių artimiausių bendražygių tarpe", - sakė P. Gražulis.

Pasak P. Gražulio, jis nėra įsikibęs į pirmininko pareigybes ir bet kada pasirengęs užleisti vietą bet kuriam už save pajėgesniam kandidatui, pasiruošusiam stiprinti partijos gretas ir nuosekliai veikti ginant tautines, patriotines bei krikščioniškas vertybes.

„Tačiau tokie jaunojo kolegos veikimo būdai vargu ar dera su mūsų partijos vertybėmis ir kelia pagristų abejonių, ar taip elgiantis galima įgyti trokštamą bendrapartiečių pasitikėjimą", - pridūrė P. Gražulis.