Makronas nerimauja dėl didėjančių Marine Le Pen reitingų prieš rinkimus: „Ji pavojinga“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/makr... 2022-04-05 13:57:00, skaitė 300, komentavo 4

Makronas nerimauja dėl didėjančių Marine Le Pen reitingų prieš rinkimus: „Ji pavojinga“

Sekmadienį Vengrijoje vykusius visuotinius rinkimus laimėjo premjero Viktoro Orbano partija „Fidesz“. Tai reiškia, kad ši partija išlaikys dviejų trečdalių daugumą parlamente, o 58-erių V. Orbanas galės dar vieną kadenciją likti premjero poste. Jis jau laikomas ilgiausiai pareigas einančiu vyriausybės vadovu visoje Europos Sąjungoje.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Europoje jaučiamas pasitikėjimo Vengrija smukimas, nacionalistinių pažiūrų premjero Viktoro Orbano partijai „Fidesz“ vėl laimėjus visuotinius rinkimus.

Tuo tarpu Emanuelio Makrono kampanijos būstinė skambina pavojaus varpais: kandidatė į prezidentus Marine Le Pen užtikrintai mažina atotrūkį nuo dabartinio Respublikos vadovo likus kelioms dienoms iki rinkimų. Nacionalinio fronto lyderę palaiko 47% gyventojų, o už Macroną yra pasirengę balsuoti 53%.

„The Guardian

„Ji pavojinga“, – sakė Vidaus reikalų ministerijos vadovas. „Ji gali laimėti šiuos prezidento rinkimus“.

Pasak M. Le Pen, Prancūzijos ir Rusijos diplomatiniai santykiai buvo „itin blogi jau daug metų“. Tokia įtampa šalių santykiuose, anot M. Le Pen, siejama su Prancūzijos dalyvavimu NATO sąjungininkų pajėgų vadovybėje, iš kurios ji nori išvesti savo šalį.

Ką pasakytų Gabrielius, jeigu rinkimus laimėtų Marine Le Pen?

BV inf.