Orbanas pasiūlė Putinui perkelti taikos derybas į Vengriją

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/orba... 2022-04-07 21:29:00, skaitė 188, komentavo 1

Orbanas pasiūlė Putinui perkelti taikos derybas į Vengriją

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas sakė pakvietęs Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną į Vengriją taikos deryboms, atsakymas buvo teigiamas, tačiau su sąlygomis, pranešė „Reuters“.

Orbanas per spaudos konferenciją sakė trečiadienį surengęs derybas su Putinu.

„Orbanas sakė pakvietęs Putiną į taikos derybas Vengrijoje, kuriose dalyvautų Ukrainos ir Prancūzijos prezidentai, taip pat Vokietijos kancleris. Jis sakė, kad Putino atsakymas buvo teigiamas, bet Putinas sakė turįs sąlygų“, — sakoma pranešime.

Pasak Vengrijos vyriausybės atstovo Zoltano Kovačo (Zoltán Kovács), Orbanas per spaudos konferenciją taip pat patikslino, kad pokalbis telefonu įvyko Putino iniciatyva.

Taip pat šiandien paaiškėjo, kad Budapeštas yra pasirengęs mokėti už dujas rubliais, jei Rusija to nori. Anksčiau premjeras teigė, kad jo šalis nepaseks JAV pavyzdžiu ir neprisijungs prie energijos prekybos su Rusija draudimo.

Anot jo, „apie tai negali būti nė kalbos“, nes „Vengrijai tai bus nepakeliama našta“. Vyriausybės vadovas priminė, kad 85 procentai visų Vengrijoje suvartojamų dujų atkeliauja iš Rusijos, 85 procentai Vengrijos namų ūkių naudoja dujas, o kuras šalyje gaminamas iš naftos, kurios 64 procentus taip pat tiekia Rusijos Federacija.

BV inf.