Lietuvos namas griūna

Autorius: Jurga Lago Šaltinis: https://www.facebook.com/jurga... 2022-04-14 16:27:00, skaitė 528, komentavo 14

Lietuvos namas griūna

Iliustracija iš filmuko “In shadow”

Toks jausmas, kad nebegaliu ištarti nė žodžio - anksčiau kalbėjau lengvai, išreikšti mintis buvo paprasta. Dabar tik stebiu. Jausmas, kaip žiūrint "Game of Thrones", kai vienas po kito miršta geriausi pagrindiniai veikėjai.

Emigracija vėl muša rekordus. Nes nežinia, ar įmanoma padėti šaliai, kurioje jautiesi taip, tarsi name, kurio pirmasis aukštas griaunamas, plytas nešant į viršutinį - ateities statyboms!

Antrajame aukšte tuo tarpu vyksta kaimynystėje naikinamo pastato palaikymo apeigos, pilstant voniose raudoną vandenį.

Trečiajame - šokiai su kardais, nukerpant elektros laidus nepatinkantiems kaimynams. Ypač tiems, kurie burnoja dėl pirmojo aukšto griovimo. Ten gyvena ir keli greiti algiai, einantys per butus kiršinti namo gyventojų. Ir dar glaudžiasi nedidelė bendruomenė, vadinama “žinomi žmonės”.

Ketvirtajame kas trys dienos administracija renkasi posėdžiui - vis bando įteisinti name tvarką, kuriai prieštarauja 95% gyventojų. Dar taikosi namo laiptinę išklijuoti edukaciniais porno plakatais. Ir įrengti apačioje narkotinių medžiagų kioską.

Penktajame aukšte vyksta paramos rinkimas kaimynystėje banditų užpultam pastatui. Vieni neša paskutines kojines, kiti - nebemadingus paltus, o treti klykia per garsiakalbius tam namui, kad banditai eitų nx. Nuolat garsiai leidžiamas užpultojo namo himnas - kas drauge nedainuoja yra pasmerkiamas. Dalinami marškinėliai su užrašu, kad banditai eitų nx.

Šeštajame aukšte įsikūrusi namo administracija. Ruošiasi pereiti prie eko-green-sustainable ekonomikos. Dar gyventojų prašoma sunešti kūrenimui medinius baldus.

Septintajame yra gerovės valstybė - čia visiems mokamos pašalpos, išmokos ir paramos. Aišku, atimant iš tų, kurie tvarkingai patys moka komunalinius ir butų paskolas. Dar siunčiami pinigai į II aukštą - raudonojo vandens apeigoms. Mokantys komunalinius yra patys durniausi ir labiausiai nemėgstami, nes dar moka skaičiuoti ir nepasirašė namo ateities-viršutinio aukšto statybų planui - paimti galingą paskolą. Kuri gaunama nupieštais pinigais, o atiduoti reikia tikrais, žinoma.

8 aukšte gyvena visi, tą paskolą įsisavinę. Ir nusipirkę kas auksinius WC, kas šaukštus. Bendradarbiaujantys glaudžiai su 6 aukštu.

Galėčiau tęsti. Name dar yra aukštų. Bet šeimos su vaikais, dirbantys žmonės iš jo bėga. Kur?

Nežinau.

Stato savo mažus gyvenimus. Prisimenu rusų filmą “Durak”.

Daug parašiau apie visokius filmus. Dar nepaminėjau “Skrydis virš gegutės lizdo”.

Ai, dar nepaminėjau, kad kažkur įsikūrusi kariuomenė. Jie vieninteliai nesidrasko ir nesimakaluoja. Laikosi ramiai ir profesionaliai. Bijau tik, kad nebūtų I aukštas.

Ne spaudai. Ne portalams.

“Respublika” įkėlė tekstą nepaklaususi. Jo provokuojantis pavadinimas - ne mano, tai tik dėl to paprašiau išimti.