Apie šudras ir tikruosius Lietuvos patriotus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/apie... 2022-04-18 20:11:00, skaitė 442, komentavo 15

Apie šudras ir tikruosius Lietuvos patriotus

Aš labai myliu Lietuvą. Labai myliu jos tradicijas, papročius. Liaudies dainas. Myliu jos orą, gamtą (taip, dar tuos kelis likusius Ikėjai neišpjautus medelius)… Myliu gimtinę.

Ir kai kažkas bando sakyti, kad aš esu vatnikas ar tėvynės išdavikas, nes nepalaikau dabartinės valdžios ir jos sprendimų… Atleiskit. Jau peržengta riba.

Dabar yra labai daug piktų ir susipykusių žmonių. Lietuvių tauta tiesiog visiškai suskaldyta. Suskaldyta į „Tikruosius Lietuvos patriotus“ ir „Tikruosius Lietuvos priešus“. Suskaldyta taip, kaip dar niekada nebuvo. Ir ta praraja dar vis didinama. Gali būti, kad ji niekada ir nebeužsitrauks. Kieno tai darbas? Kas kaltas?.. Neatsakinėsiu. Galvokit patys.

Ir vis tik tai yra ne vienerių metų darbas su „gerais“ rezultatais. Taip, sistemingas darbas, nes tai, ką dabar turim, nenukrito staiga iš dangaus. Šis darbas buvo skirtas užauginti naujai kartai. Kartai, kuri bus palanki valdžios klanui ir kuri padės ir toliau jam viešpatauti. Šlykščiai prisidengiant patriotizmu ir gražiais lozungais.

Kodėl tai daroma prisidengiant patriotizmu? Nes tėvynė asocijuojasi su laisve. Tai kaip šeima, kurią reikia ginti, saugoti, jai padėti. Kad niekas neatimtų. Saugoti jos laisvę. Nes žmonės nori būti laisvi. Jie tiki, kad yra laisvi. Ir jiems patinka, kai jiems sako, kad jie yra laisvi. Ir kai jiems PRIMENA, kad jie yra laisvi. Tuos, kurie taip sako, jie myli ir gerbia. Nes jie sako tai, ką patriotai NORI girdėti.

Myliu tėvynę. Bet negaliu pakęsti fašistuojančių suklaidintų patriotų, priskiriančių save aukštesnei kastai. Kurie savinasi tėvynę ir mano, kad tėvynė yra tik jų. „Valink į Rusiją, jeigu tau čia nepatinka!“. O kodėl aš turėčiau valinti, jeigu noriu gyventi savo tėvynėje? Kodėl negalime pasistengti, kad čia visiems gyventi būtų gera? Dažnu atveju tokie siuntinėtojai (jau netgi kaip taisyklė) kažkur tarp nuotraukų būna užsidėję rėmelį „Lietuvoje tilpsime visi“. Kognityvinis disonansas?.. Galbūt. „Turime išvalyti tuos vatnikus, tada Lietuvoje gyventi bus gera!“. Kas anot jų yra vatnikas? Tai žemesniosios kastos atstovas, indiškasis šudra ne žmogus. Pasižiūrėjus į tai, kaip valdžios (pabrėšiu – ne Lietuvos, o valdžios) patriotai komentuoja, tai vatnikas yra žmogus (tiksliau, ne žmogus), nepalankus dabartinei Lietuvos valdžiai ir ją kritikuojantis. Netgi nesvarbu, ar jis palaiko Putiną, ar ne. Jiems tai visiškai nesvarbu. Nes jiems įpiršta į galvą, kad valstybės priešas yra tas, kuris kritikuoja mūsų taip besistengiančią dėl visos šalies gerovės valdžią. Ir taškas. Pseudopatriotai užauginti ginti ne savo tėvynę, ne Lietuvos žemelę, o dabartinį LIETUVOS VALDŽIOS KLANĄ, kuris jiems labai paprastai, kaip pirmokėliams, nurodo, kas yra Lietuvos priešas ir kas ne.

Neapykantai kurstyti sukurtos Facebook „patriotų“ grupės tiesiog lūžta nuo pašaipų ir raginimų susidoroti su kitaminčiais, kuriami „valstybės priešų“ sąrašai… Ne, mielieji, tai jau nebe patriotizmas. Tai jau seniai nebe patriotizmas. Tai iš vidaus pūvančios valstybės ženklas, kurioje tokie dalykai leidžiami ir toleruojami. Ir kuriuos palaiko ir dar labiau kursto valdžioje gyvenantis ir Lietuvos gyvastį čiulpiantis klanas. Kodėl tai vyksta? Nes jie DIRBA NE MŪSŲ VALSTYBEI arba „savo naudai“ (citata Gitano Nausėdos, pakeitusio Lietuvos himno žodžius).

Aš dar vis naiviai tikiu, kad šita dirbtinai sukurta „šudrų“ ir „tikrųjų patriotų“ kastų sistema Lietuvoje su laiku išnyks ir visi vėl galėsime gyventi draugiškai. Aš tikiu, kad tą prarają įmanoma užsiūti. Sulopyti. Kad ir kreivai, šleivai. Tiesiog žmonės turi atsibusti. Jie turi atsimerkti ir pamatyti, į ką pavirto Lietuva. Jie turi nebetapatinti patriotiškumo su dirbtinai sukurtais simboliais ir autoritetais. Atleiskit, tai nėra patriotizmas. Juos apgavo. Ir laikas pripažinti – „taip, aš patikėjau. Buvau naivus“. Tik tada prasidės Lietuvos gijimas.

Aš myliu Lietuvą. Ir man skauda matant, į ką ji pavirto per 30 „laisvės“ metų…

Lietuvos patriotas.

Galbūt ir jūs norite išsakyti savo mintis platesnei auditorijai? Kviečiame siųsti redakcijai savo straipsnius adresu bukimevieningi.lt@gmail.com!