Sunerimęs politikos mokslininkas negražiai atsiliepė apie Lietuvos teritorijos administratorius

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/sunerimes... 2022-04-19 19:43:00, skaitė 347, komentavo 4

Sunerimęs politikos mokslininkas negražiai atsiliepė apie Lietuvos teritorijos administratorius

 

Politikos mokslininkas Tomas Janeliūnas pranešė, kad „jei išprovokuosime didįjį susidūrimą, jis vyks mūsų teritorijoje“.

„Komentuodamas valdančiųjų politikų teiginius apie esą vykstančias konsultacijas dėl tranzito į Kaliningrado sritį, jis prisiminė, jog kalbų ta tema būta ir anksčiau – siūlymų pradėti remontuoti bėgius, jungiančius su Kaliningrado sritimi, arba stabdyti dujų tiekimą“, - informuoja nepriklausomas Žmonių partijos portalas.

Pasak politikos mokslininko „tokios keistos idėjos anksčiau būdavo nuslopinamos racionaliais paaiškinimais“.

„Kokia nauda provokuoti tokiais veiksmais, jei po jų galime sulaukti tik daugiau rizikų ir grėsmių? Ar mes taip išgąsdinsime Rusiją? Priversime ją pakeisti savo elgesį? Jei mes kalbame tokius dalykus tik iš entuziazmo, neprognozuodami, kuo mums tai baigsis, ir nesiruošdami galimoms pasekmėms, vadinasi, kuriame patys sau papildomas grėsmes“, - leidiniui sunerimęs kalbėjo T. Janeliūnas.

Pasak mokslininko, neva „dabar mes žaidžiame šachmatų partiją negalvodami apie galimus priešininko ėjimus.”

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Dėl kokių priežasčių šis politikos mokslininkas taip prastai atsiliepia apie Lietuvos teritorijos administratorius, esą jie negalvoja apie „galimus priešininko ėjimus“, nėra žinoma.

Ekspertai.eu primena, kad Lietuvos teritorijos administratoriai kiekvieną minutę galvoja apie visus savo bei priešininko ėjimus, stengiasi dėl Lietuvos žmonių gerovės, nuolatos augina BVP, tinkamai investuoja milijardines lėšas į krašto gynybą ir rūpinasi pabėgėliais.

Susiję:

Sausumos pajėgumų sprendimų įsigijimų vertė sieks daugiau nei 1,5 mlrd. eurų (5,2 mlrd. litų)