Nerijus Cibulskis: KODĖL visuomenė labai dažnai PRALAIMI prieš diktatūros režimą?

Autorius: Nerijus Cibulskis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-04-19 20:38:00, skaitė 224, komentavo 1

Nerijus Cibulskis: KODĖL visuomenė labai dažnai PRALAIMI prieš diktatūros režimą?

DIKTATŪRA valstybėje gimsta ne iš žmogaus ar režimo STIPRYBĖS, o PRIEŠINGAI iš BAIMĖS ir SILPNUMO.

Diktatūra yra vienas iš paskutinių režimo valdymo etapų, kurio paskirtis KURTI SĄLYGAS, kuriose gimtų NAUJA IDĖJA, kuri būtų pajėgi kurti kažką NAUJO.

Kaip jūs galvojate, KODĖL visuomenė labai dažnai PRALAIMI prieš diktatūros režimą?

Aš išskirčiau dvi pagrindines priežastis:

  1. Mes nesuvokiame, jog laimėti galima tik NEKARIAUJANT. Diktatūros IGNORAVIMAS yra TIESIAUSIAS ir GREIČIAUSIAS kelias į PERGALĘ.
  2. Dažnai pralaimime ir dėl to, kad esame NEPAJĖGŪS atlaikyti diktatoriaus sukurtos ĮTAMPOS. ĮTAMPA yra vienas iš pagrindinių diktatūros įrankių.

Visuomenė KOVOJA su diktatūra dėl to, kad NESUTINKA būti diktatoriaus sukurtoje ĮTAMPOS APLINKOJE, o kuo daugiau visuomenė su ja kovoja, tuo stipresnė diktatoriaus kuriama diktatūra, o tuo pačiu ir pati įtampa.

Todėl diktatorius SPECIALIAI daro viską, kad visuomenė prieš jį KOVOTŲ, nes tai GARANTUOJA jo režimo buvimą.

Tai KODĖL pasaulis vis GILIAU neria į LĖLININKO kuriamą diktatūrą?

Todėl, kad kol kas tik taip gali GIMTI kažkas NAUJO. ĮTAMPOS aplinkoje gimsta NAUJOS IDĖJOS, NAUJOS BENDRUOMENĖS, NAUJA KOLEKTYVINĖ LYDERYSTĖ.

Taip jau natūraliai gaunasi, kad SENASIS pasaulis ir jo valdytojai prieš pasitraukdami kuria sąlygas GIMTI NAUJAM.
Naujasis pasaulis gimsta senojo pasaulio PRIESPAUDOS akivaizdoje.
PRIESPAUDA veikia kaip MOTYVACIJA kurti kažką ALTERNATYVAUS.

Kai diktatorius atliks SAVO UŽDUOTĮ, jis pasitrauks PATS.

Taip didžioji dauguma visuomenės vis dar galvoja, kad diktatorius PAJUOKAVO, kad jis atsitrauks ir vėl visi galės ramiai gyventi.

Deja NE, jis neatsitraukė nei akimirkai ir neatsitrauks, o kuo ilgiau mes gyvensime ILIUZIJOJE, kad viskas išsispręs savaime, tuo ILGESNĖ ir GILESNĖ bus LĖLININKO DIKTATŪRA.

SUTINKU, iš šios dienos realybės, kada Lietuvoje tapo sąlyginai ramu, sunku tuo patikėti, tačiau nepamirškime, jog ši sąlyginė ramybė yra to paties PROCESO DALIS.

Kol mes ilsimės ir kvėpuojame po dar vieno SKANDINIMO etapo, už kadro vyksta daug procesų, apie kuriuos mes sužinosime tik tada, kai jie bus jau ĮGALINTI VEIKTI.

Tai kokia yra mūsų užduotis, kad ši diktatūra pasibaigtų kuo greičiau ir turėtų kuo mažiau pasekmių?

Aš manau, kad šiuo metu mes turime dvi pagrindines užduotis:

  1. Mokytis gyventi ĮTAMPOS APLINKOJE, nekovojant prieš jos buvimą.
  2. Kurti ALTERNATYVŲ gyvenimo modelį.

Mūsų užduotis yra NEPARODYTI, kad diktatoriaus kuriama įtampos aplinka mus kaip nors veikia. NEĮSIKALINTI SAVĘS, NESIJAUSTI KALTU dėl to, kad gyvename taip, kaip gyventi norime. LEISTI SAU GYVENTI taip, kaip norime MES PATYS, o ne taip, kaip diktatorius diktuoja. NESIGINČYTI su niekuo ir prie nieką NESITEISINTI, tiesiog LEISTI SAU GYVENTI.

Taip, pradžioje diktatorius TIKRINS, kiek ta mūsų drąsa yra TIKRA, o kiek suvaidinta. Gali būti, kad pavyks ne iš karto, bet kiekvienas sekantis bandymas bus vis geresnis už prieš tai buvusį. Eidami šiuo keliu mes ir išeisime iš diktatoriaus sukurto režimo ir sukursime sąlygas, kuriose diktatoriui neliks kitos išeities, tik KAPITULIUOTI.

LAISVĖS DYKAI niekas nedalina, o išreikšti savo teisę į LAISVĘ NEPAKANKA, reikia už savo pasirinkimą ATSTOVĖTI nuo pradžios iki pabaigos.

Kokią klaidą mes dažniausiai padarome?

Labai dažnai mes pamirštame pirmą užduotį ir bandome imtis antrosios.
Kol nėra ramybės VIDUJE ir kol įtampos aplinkoje nejaučiame KOMFORTO, nieko naujo mumyse negims.
Pradžioje savo vidinės būsenos STABILIZAVIMAS ir tik po to KŪRYBA iš tos stabilios būsenos.

NEREIKIA BIJOTI DIKTATŪROS, kaip mus valdyti siekiančio režimo, reikia PAŽINTI JO ESMINĘ PASKIRTĮ ir PADĖTI jam ją atlikti.

Kiekvieną kartą, kai bandome išsisukti nuo atsakomybės, ji KAUPIASI ir ateina laikas, kada ji mus PRIVERČIA už viską ATSISKAITYTI. Šį procesą išgyvename DABAR ir kuo ilgiau vengsime atsiskaitymo, tuo kaina bus DIDESNĖ.

P.S. Bet kokia problema ar situacija gali būti naudojama arba tam, kad PABUSTI, arba tam, kad dar GILIAU UŽMIGTI. Viskas ką reikia padaryti, tai tik RINKTIS.

Iki. Neo
#Lietuvosrestartas