Neatidėliokime: vakcinuokimės ir paraginkime vakcinuotis nesivakcinavusius

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/neatideli... 2022-04-24 18:52:00, skaitė 322, komentavo 1

Neatidėliokime: vakcinuokimės ir paraginkime vakcinuotis nesivakcinavusius

XXI a. maru vadinama pasaulinė koronaviruso pandemija intensyviai siautėjo dvejus metus.

Lietuvos teritorijos administratorių atkakliomis ir pasiaukojančiomis pastangomis, šiuo metu pandemija yra suvaldyta. Tačiau vistiek kiekvieną dieną nuo COVID-19 ligos pas Abraomą iškeliauja šalies gyventojai.

Specialistai prognozuoja, kad pandemija suaktyvėti turėtų vėl rudenį.

Vienintelė galimybė išvengti šios ligos, o vėliau ir mirties yra savalaikis vakcinavimasis bei tolesnis nuolatinis stiprinimasis medicinio prepararto dozėmis nuo COVID-19. Vakcinuoti žmonės nors ir gali susirgti, tačiau ligos eiga būna lengvesnė, negu nevakcinuotų.

Taip pat nereikia pamiršti, kad veido kaukės saugo nuo pavojingo viruso, todėl nereikėtų vengti jų dėvėti visais metų laikais.

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda yra skelbęs, kad jo strateginis tikslas, kad būtų išvakcinuota mažiausiai 90 proc. Lietuvos populiacijos. Kol kas šis tikslas nepasiektas. Tačiau vakcinų Vyriausybė yra pripirkusi labai daug, užteks visiems, svarbiausia kad žmonės neatidėliotų vakcinų priėmimo į savo kūnus.

Todėl šiandien verta prisiminti Arūno Dulkio vadovaujamos Sveikatos apsaugos ministerijos kartu su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, vadovaujama Jurgitos Šiugždinienės, gruodžio 13 d. suorganizuotą medicinos profesionalų vaizdo susitikimą su pedagogų bendruomene, kuriame buvo aptartos vakcinavimosi nuo COVID-19 ligos aktualijas ir perspektyvos.

Tąsyk anonsuojant renginį buvo skelbiama, kad bus atsakyta į pačius sudėtingiausius klausimus susijusius su vakcinomis ir vakcinavimu.

Susitikimas, kuriame dalyvavo apie 250 mokslo ir vakcinavomosi vakcinomis bei medicininiais preparatais smalsuolių, buvo skirtas visiems, kurie iki šiol ieško atsakymo į klausimą – vakcinuotis, ar nesivakcinuoti?