Lenkijai Rusija užsuko dujas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/lenk... 2022-04-27 15:09:00, skaitė 431, komentavo 35

Lenkijai Rusija užsuko dujas

Lenkijos naujienų portalas Onet, remdamasis šaltiniais, praneša, kad Lenkija nustojo gauti rusiškų dujų, praėjusį penktadienį pasibaigus mokėjimo terminui.

„Rusija sustabdė dujų tiekimą Lenkijai pagal Jamalo sutartį, neoficialiai sužinojo Onet“, – teigiama pranešime.

Portalas teigia, kad informaciją apie Rusijos dujų tiekimo nutraukimą jam neoficialiai patvirtino šaltiniai Vyriausybėjė ir Lenkijos koncerne PGNIG.

Jis taip pat neoficialiai praneša, kad praėjusį penktadienį baigėsi mokėjimo už dujas Rusijos rubliais terminas. Onet rašo, kad Lenkijos klimato ir aplinkos ministerijoje susibūrė krizės štabas.
Anksčiau antradienį Vyriausybės įgaliotasis atstovas strateginei energetikos infrastruktūrai Piotras Naimskis pranešė, kad Lenkija už rusiškas dujas nemokės rubliais.

Kovo 23 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie gamtinių dujų mokėjimų pervedimą į rublius ES ir kitoms valstybėms, kurios įvedė ribojamąsias priemones, siekdamas nutraukti dolerių, eurų ir kai kurių kitų valiutų naudojimą atsiskaitymuose. Tada prezidentas pasirašė atitinkamą dekretą ir paskelbė, kad jei nuo balandžio 1 dienos nedraugiškos šalys nemokės rubliais, Rusija tai traktuos kaip įsipareigojimų pagal dujų sutartis nevykdymą.

SN inf.