Ričardas Auglys. Kaip pavadinti Ukrainos – Rusijos konfliktą?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/rica... 2022-05-02 02:13:00, skaitė 374, komentavo 14

Ričardas Auglys. Kaip pavadinti Ukrainos – Rusijos konfliktą?

Rusija jį vadina „specialiąja karine operacija“. Ukraina kartu su Vakarais tai vadina karu, arba okupacija-invazija. Tai kaip yra iš tikrųjų? Ir ar tikrai Rusija kovoja su Ukraina?

Plika akimi matosi, kad Rusija Ukrainos teritorijoje kariauja su Vakarų pasauliu, tik ukrainiečių ir samdinių iš viso pasaulio rankomis. Kas liks iš Ukrainos po karo? Jau dabar Ukraina pavirto į pelenų ir griuvėsių kalną. O karas dar nesibaigia. Į Ukrainą vis vežami galingesni ginklai. Kuo jie galingesni, tuo daugiau žalos jie daro Ukrainai…

O mes stebime šį „spektaklį“ kaip geras krepšinio varžybas. Net konkrečių „spektaklio sirgalių“ atsirado. Jau, rodos, tuoj šoks nuo sofos ir lėks padėti mirti…

O Rusijai kas? Ji kariauja svetimoje teritorijoje. Ne Rusijos miestų namai griūna. Ukrainiečiai savo rankomis šalį griauna. Kad stipriau sugriautų, visokio plauko samdinių prisikvietė. O tiems kas? Jie daužo namus, gamyklas negailėdami. Juk ne jų, Ukrainos.

Rusijos taktika suprantama. Rusai žino, kad resursų, esančių Ukrainoje, nepaims. Bent artimiausiu laiku niekaip. O kad tie resursai neatitektų Vakarams, jie daužo gamyklas ir kitą pramoninę struktūrą, užkirsdami kelią tam, kad ir Vakarai tų resursų negalėtų pasiimti.

Rusijos tikslas – aiškus. Jie žino, kad po kažkiek metų pasikeis pasaulio santvarka ir tuomet Rusija investuos į Ukrainos resursų išgavimą. O kol kas juos „užkonservuos“, kad Vakarai nepasiimtų. Todėl (rusai) ir sako, kad tai ne karas, o tik karinė spec. operacija.

Ričardas Auglys