Kaip ir Eligijus Masiulis, šiandien bus „išteisintas“ Algirdas Paleckis (tiesioginė transliacija)

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kaip... 2022-05-02 17:35:00, skaitė 534, komentavo 33

Kaip ir Eligijus Masiulis, šiandien bus „išteisintas“ Algirdas Paleckis (tiesioginė transliacija)

Gegužės 2 d. 13:15 Lietuvos apeliacinis teismas skelbs verdiktą A. Paleckio byloje. Iki šiol nėra pateikta tai, ką A. Paleckis „prišnipinėjo“, nors privalėjo būti pateikti dokumentai, failai, diskai ar kita žvalgybai rinkta informacija. Todėl viskas paremta vienintelio „liudytojo“ parodymais, kuris parodymų davimo metu buvo teisiamas už vaikų pornografinių nuotraukų kaupimą. (Deimantas Bertauskas, google galima rasti alfa.lt straipsnį.)

Tiesioginė transliacija prasidės 13:15

Paleckį kaltina rinkus privačią informaciją apie teisėjus ir prokurorus, kurie tyrė sausio 13-osios bylą. Ir apie Lietuvoje kalinčio Rusijos kariškio Jurijaus Melio sveikatą. Tačiau tokios informacijos pas A. Paleckį nerasta – viskas paremta pedofilo parodymais. O tai, kad A. Paleckis atliko žurnalistinį sausio 13-osios tyrimą, nėra draudžiama įstatymu. Valdžia paniškai bijo sausio 13-osios temos tyrinėjimo.

Dar daugiau: Šiaulių apygardos teismas, pasiūlęs kaltinamajam 6 metų laisvės atėmimo bausmę, privalėjo įrodyti, kad A. Paleckiui „užduotis davė užsienio žvalgyba“. O ką padarė Šiaulių teismas? Jis paskelbė, kad užduotis kaltinamajam davė „nenustatytas užsienio žvalgybininkas“.

Šiaulių teismas A. Paleckio „kaltę“ įrodinėjo iki šiol dalinai įslaptintomis VSD pažymomis. Šiaulių teismas bijo VSD ir negali net suabejoti jo pažymomis. Kurias surašyti gali bet kas ir bet kaip, nes jose – tik VSD prielaidos ir iškarpos iš spaudos. Kaip rašė politologas Kęstutis Girnius – „kam tada yra teismai, jeigu viską nusprendžia VSD? Tegul VSD ir teisia.“

Pavyzdžiui, pažymose VSD vertina, kad kai kurie A. Paleckio kontaktai Rusijoje nors ir nėra FSB darbuotojai, bet jie esą „FSB tarpininkai“. VSD įrodinėja „FSB tarpininkavimo faktą“ tuo, kad dalis tų žmonių kadaise, prieš 30 metų, buvo KGB specdalinio „Alfa“ („Aro“ atitikmens) kariškiai ir dalyvavo sausio įvykiuose Vilniuje. A. Paleckis ėmė iš jų interviu jo rašomai knygai apie tuos įvykius.

VSD to pakanka, kad konstatuotų – „šie žmonės yra FSB tarpininkai“. Bet jeigu „FSB tarpininkavimui“ nustatyti pakanka tik VSD pažymų ir nuomonės, tuomet šnipinėjimu gali būti apkaltintas bet koks žmogus, turintis nors kokių kontaktų Rusijos Federacijoje.


2018 m. spalį žurnalistas ir politikas Algirdas Paleckis buvo areštuotas, apkaltintas „šnipinėjimu  Rusijai“. Jis jau praleido 17 mėnesių izoliatoriaus vienutėje dar iki teismo. Nuo 2020 m. balandžio jis – namų arešte.

Š. m. vasario 19 d. A. Paleckis buvo iškeltas kandidatu į LR Prezidentus, o balandžio 23 d. išrinktas visuomeninio judėjimo „Teisingumo Aušra“ pirmininku.

Teismą stebėjusi grupė Europos Parlamento narių iš Airijos ir Latvijos teigė, kad Lietuvos vyriausybė nebeturi teisės mokyti užsienio šalių teisinės valstybės principų.


Areštavus A. Paleckį, netrukus (2018 m. gruodžio 19 d.) trijų jėgos struktūrų vadovai surengė jungtinę spaudos konferenciją. Tuometinis Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, VSD vadovas Darius Jauniškis ir policijos generalinis komisaras Linas Pernavas viešai, dar tik prasidėjus tyrimui, apkaltino A. Paleckį jau padarius labai sunkų nusikaltimą.

Štai ištraukos iš tos jungtinės spaudos konferencijos (https://www.delfi.lt/video/aktualijos/konferencija-is-generalines-prokuraturos-del-algirdo-paleckio-suemimo.d?id=79904185):

Pernavas: Ikiteisminio tyrimo metu yra atlikta kratos daugelio asmenų gyvenamose vietose. /…/ Patikrinus gautą informaciją ir surinkus papildomus duomenis buvo organizuota įtariamų asmenų sulaikymo operacija. Kaip jau minėjau pagal pateiktą mūsų partnerių pirminę informaciją, atlikus tyrimo veiksmus nustatėm visą tinklą asmenų, kurių veikla gresia mūsų šalies nacionaliniam saugumui ir džiaugiuosi, kad spėjome atlikti tuos preventyvius veiksmus, nes jei šis tinklas būtų neišardytas, manau, Lietuvai būtų grėsęs didesnis pavojus. /…/

[Komentaras: Kur šiandien tas „šnipų tinklas“? Gal kas po 3 metų įvardins jo narius?]

Žurnalistas: Gal galite atskleisti, tiek kiek galite atskleisti, dėl kokių veikų sulaikyti, ką jie darė?

Pernavas: Jie rinko informaciją pagal kitos valstybės žvalgybos tarnybos užduotis.

[Tuo būdu trys aukščiausi jėgos struktūrų vadovai padarė spaudimą būsimam teismui, bylos prokurorei ir viešai nuomonei. Tyrimas buvo ką tik pradėtas, dar niekas nebuvo aišku ar išaiškinta, o viešumoje aukšti pareigūnais jau rašė kaltinamąjį aktą.]