Elonas Muskas nusitaikė į G. Soroso ir B. Clintono operatyvininkų remiamas grupes

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-05-09 04:48:00, skaitė 223, komentavo 0

Elonas Muskas nusitaikė į G. Soroso ir B. Clintono operatyvininkų remiamas grupes

Elonui Muskui įsigijus „Twitter“ platformą už 44 milijardus dolerių, pagrindiniai prekių ženklai buvo raginami boikotuoti įmonę, jei E. Muskas įvykdys savo planą nutraukti turinio politiką, kuri tariamai skirta apriboti neapykantą kurstančią kalbą ir dezinformaciją.

Tačiau kai E. Muskas, sužinojęs apie šį raginimą boikotuoti, savo „Twitter” paskyroje paskelbė, kad nori ištirti, kas slepiasi už šios idėjos.

d.png

Laiške, išsiųstame dideliems prekių ženklams, tokiems kaip „Coca-Cola“, „Disney“, „Kraft“ ir kitiems, daugiau nei 20 pilietinės visuomenės grupių teigė, kad rinkodaros specialistai turėtų užtikrinti įsipareigojimus „Twitter“, kad socialinės žiniasklaidos platforma išlaikytų ankstesniąjją savo pilietinio sąžiningumo ir neapykantą skatinančio elgesio draudimo politiką platformoje, pranešė „CNN”.

Šios pilietinės visuomenės grupės teigė, kad jei „Twitter“ atsisakys tai padaryti, minėtieji prekių  ženklai turėtų pašalinti finansavimą iš platformos bei atsisakyti reklamų.

„Kaip pagrindinių „Twitter“ reklamuotojų, jūsų prekės ženklas rizikuoja būti susiejus su platforma, stiprinančia neapykantą, ekstremizmą, dezinformaciją apie sveikatą ir sąmokslo teoretikus“, – sakoma laiške.

„Jūsų reklaminiai pinigai gali arba finansuoti E. Musko tuštybės projektą, arba priversti jį prisiimti atsakomybę“, – teigiama laiške.

Gegužės 2 d. investuotojams pateiktoje paraiškoje „Twitter“ besireklamuojančioms įmonėms teigė, kad „mes neplanuojame keisti savo įsipareigojimo užtikrinti prekės ženklo saugumą“, tačiau bendrovė „negali spėlioti, kokių pokyčių gali padaryti Elonas Muskas po pasirašyto sandorio“.

Tačiau E. Muskas savo paskyroje paskelbė, kad nori išsiaiškinti, kas tiksliai slepiasi už šio judėjimo.

„Saulės šviesa yra geriausia dezinfekavimo priemonė“, – rašė milijardierius.

Kai vienas „Twitter“ vartotojas parašė, kad su George'u Sorosu susijusi organizacija greičiausiai bus viena iš boikoto grupių, E. Muskas atsakė: „Paskambinsiu jam ir paklausiu“.

Screenshot%202022-05-06%20171505.png

Tuomet E. Muskas savo paskyroje vėl paskelbė: „Džordžai, prašau atrašyk man DM! (liet. privačia žinute)”

„The New York Post“ pranešė, kad laiške esančias organizacijas taip pat remia „buvę B. Clintono darbuotojai“, Europos Sąjunga ir Kanados vyriausybė.

„Elonui Muskui perėmus „Twitter“, dar labiau apsinuodys mūsų informacinė ekosistema ir kils tiesioginė grėsmė visuomenės saugumui, ypač tų, kurie ir taip yra labiausiai pažeidžiami ir atskirti“, – sakoma laiške.

Jie taip pat perspėjo, kad E. Muskas pavers „Twitter“ dezinformacijos klestėjimo vieta.

„Vadovaujant E. Muskui, „Twitter“ rizikuoja tapti dezinformacijos sąvartynu su jūsų prekės ženklu ir užteršti mūsų informacijos ekosistemą tuo metu, kai pasitikėjimas institucijomis ir žiniasklaida jau ir tai yra pasiekęs žemiausią tašką“, – teigiama laiške.

E. Muskas per visą „Twitter“ pirkimo procesą tvirtino, kad nori pakeisti platformą ir skatinti žodžio laisvę.

Oficialiai įsigijęs socialinių tinklų platformą, E. Muskas pareiškė, kad „žodžio laisvė yra veikiančios demokratijos pagrindas, o „Twitter“ yra skaitmeninė miesto aikštė, kurioje diskutuojama apie svarbius žmonijos ateičiai reikalus“, pranešė „NPR”.

Milijardierius taip pat sakė, kad „Twitter“ turi „didžiulį potencialą“, kurį jis nekantrauja atskleisti, pranešė „CNBC”.

Tačiau akivaizdu, kad ne visi yra sužavėti E. Musko ketinimais atskleisti „Twitter“ potencialą. Belieka matyti, kaip pagrindiniai prekių ženklai reaguos į pokyčius platformoje adekvačiai.