Smegenų plovimas

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.learning-mind.com/... 2022-05-20 21:27:00, skaitė 437, komentavo 3

Smegenų plovimas

Kas yra smegenų plovimas?

    Sąvoka "smegenų plovimas" pirmą kartą buvo pavartota XX a. šeštajame dešimtmetyje Korėjos karo metu. Jis buvo vartojamas siekiant paaiškinti, kaip totalitariniai režimai, pasitelkę kankinimus ir propagandą, galėjo visiškai indoktrinuoti amerikiečių karius. Smegenų plovimas - tai teorija, pagal kurią galima pakeisti pagrindinius žmogaus įsitikinimus, idėjas, priklausomybę ir vertybes taip, kad jis nebeturi savarankiškumo ir negali mąstyti kritiškai ar nepriklausomai.

Kam gali būti plaunamos smegenys?

    Knygoje ir filme "Mandžiūrijos kandidatas" sėkmingą senatorių karo metu pagauna Korėjos kareiviai ir išplauna jam smegenis, kad jis taptų jų miegančiuoju agentu, ketinančiu nužudyti kandidatą į prezidentus. Filme parodoma, kad net protingo ir įtakingo žmogaus smegenys gali būti išplautos, tačiau iš tiesų labiau tikėtina, kad yra priešingai. Paprastai smegenis dažniau plauna žmonės, kurie yra kokiu nors būdu pažeidžiami ir todėl imlūs kitokiam mąstymui. Tai gali būti žmonės, kurie:

  •     Neteko mylimo žmogaus dėl skyrybų ar mirties.
  •     Buvo atleisti iš darbo arba ten patiria psichologini spaudima.
  •     Buvo priversti gyventi gatvėje (ypač jauni žmonės).
  •     Serga liga, su kuria negali susitaikyti.

Kaip galima jums plauti smegenis?

    Asmuo, kuris bando jums išplauti smegenis, norės sužinoti apie jus viską, kad galėtų manipuliuoti jūsų įsitikinimais. Jis norės sužinoti, kokios yra jūsų stipriosios ir silpnosios pusės, kuo pasitikite, kas jums svarbu ir kieno patarimų klausote. Tada jie pradės smegenų plovimo procesą, kuris paprastai trunka penkis etapus:

  •     Izoliacija (Covid)
  •     Pasikėsinimai į savigarbą (Konstitucijos lauzymas, bauginimai)
  •     Mes prieš juos (mes pries antivakserius ar vatnikus)
  •     Aklas paklusnumas (snarglio virusas, slava idiot)
  •     Testavimas

Izoliacija:

    Pirmasis žingsnis į smegenų plovimą prasideda nuo izoliacijos, nes draugų ir šeimos buvimas šalia yra pavojingas. Smegenų plovėjas mažiausiai nori, kad kas nors, turintis kitokią nuomonę nei jis, suabejotų tuo, kuo dabar prašoma tikėti. Izoliacija gali prasidėti neleidžiant bendrauti su šeima ar draugais arba nuolat tikrinant, kur ir su kuo žmogus yra.

Pasikėsinimai į savigarbą:

    Asmuo, norintis išplauti smegenis kitam žmogui, gali tai padaryti tik tuo atveju, jei jo auka yra pažeidžiama ir nepasitiki savimi. Sugniuždytą žmogų daug lengviau perkurti smegenų plovėjo įsitikinimais. Todėl smegenų plovėjas turi sugriauti aukos savigarbą. Tai gali būti miego trūkumas, žodinis ar fizinis smurtas, gėdinimas ar bauginimas. Smegenų plovėjas pradės kontroliuoti viską, kas susiję su aukos gyvenimu, pradedant maistu, miego laiku ir baigiant naudojimusi tualetu.

Mes prieš juos:

    Norint žmogų palaužti ir perkeisti į kitą įvaizdį, reikia pristatyti alternatyvų gyvenimo būdą, kuris yra daug patrauklesnis už dabartinį. Paprastai tai pasiekiama aukai bendraujant tik su kitais žmonėmis, kuriems buvo išplautos smegenys ir kurie dėl to giria naująjį režimą. Arba gali būti taip, kad visi dėvi tam tikrą uniformą, turi nustatytą dietą ar kitas griežtas taisykles, kurios skatina grupinę dinamiką. Yra įrodymų, kad žmonės iš prigimties yra gentiniai ir nori priklausyti grupei, todėl smegenų plovėjas turi įtikinti savo auką, kad jis vadovauja elitinei grupei, kuriai visi nori priklausyti. Aukai taip pat gali būti suteiktas naujas vardas, kaip pagrobtos Patty Hearst atveju, kurią pagrobėjai vėliau pavadino Tania ir kuri galiausiai po smegenų plovimo stojo pagrobėjų pusėn.

Aklas paklusnumas:

    Galutinis smegenų plovėjo tikslas - aklas paklusnumas, kai auka neabejodama vykdo įsakymus. Paprastai tai pasiekiama teigiamai apdovanojant asmenį, kai jis įtinka smegenų plovėjui, ir neigiamai baudžiant, kai jis neįtinka. Geras būdas kontroliuoti asmenį taip pat yra nuolat kartoti frazę. Ne tik vis kartojant tą pačią frazę galima nuraminti smegenis, bet tyrimai parodė, kad "analitinė" ir "pasikartojanti" smegenų dalys nėra tarpusavyje pakeičiamos. Tai reiškia, kad galime daryti tik vieną arba kitą, tad kaip geriau sustabdyti tas abejojančias mintis dainuojant.

(USA jau yra "tiesos ministerija" kur boba dainuoja pries dezinformacija)     https://youtu.be/yLX2_9E79z0?t=70

Testavimas:

    Smegenų plovėjas niekada negali manyti, kad jo darbas baigtas, nes visada yra scenarijų, kai auka gali atgauti savarankiškumą ir vėl pradėti mąstyti savarankiškai. Testuodami savo aukas, smegenų plovėjai ne tik parodo, kad jų smegenys vis dar yra išplautos, bet ir gali įsitikinti, kaip stipriai jie vis dar kontroliuoja savo aukas. Testai gali būti nusikalstama veika, pavyzdžiui, parduotuvės apiplėšimas arba įsilaužimas į namus.

Smegenų plovimas nėra tik grožinės literatūros ar praeities dalykas, jis yra realus ir paplitęs įvairiomis formomis šiuolaikinėje visuomenėje. Yra dalykų, kuriuos galite padaryti, kad išvengtumėte smegenų plovimo:

  •     Netikėkite viskuo, ką skaitote
  •     Netikėkite gandais
  •     Netikėkite baime ar gąsdinimo taktika
  •     Stebėkite, ar kas nors nevykdo savo darbotvarkės
  •     Atkreipkite dėmesį į pasąmonines žinutes
  •     Eikite savo keliu
  •     Atlikite savo tyrimus
  •     Klausykitės savo intuicijos
  •     Nesekite minia
  •     Nebijokite būti kitokie.