Garbačiauskaitės-Budrienės Makaraitytė atlieka naują tyrimą – atskleis dezinformatorių tinklą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/garbaciau... 2022-05-23 15:46:00, skaitė 281, komentavo 4

Garbačiauskaitės-Budrienės Makaraitytė atlieka naują tyrimą – atskleis dezinformatorių tinklą

Tyrėja Indrė Makaraitytė

Į ekspertai.eu vieną iš steigėjų kreipėsi Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės vadovaujamo biudžetinio valstybinio transliuotojo darbuotoja Indrė Makaraitytė.

Moteris informavo, kad atlieka tyrimą, kaip Lietuvoje plinta dezinformacija.

tyreja%20indre.png

„Sveiki, atliekame tyrimą, kaip Lietuvoje plinta dezinformacija. Jūsų taip pat prašytume atsakyti į keletą klausimų. 1. Kaip paaiškintumėte, kodėl su jumis siejamose informacijos sklaidos priemonėse yra platinama informacija, kuri arba yra tiesioginė Rusijos skleidžiama dezinformacija arba atitinka Kremliaus režimo naratyvą? 2. Kaip jūs atliekate informacijos atranką prieš ją paskleisdami? 3. Kas jus sieja su Algirdu Paleckiu ir „Teisingumo aušra“? 4. Ar jūs vasario 19 d. dalyvavote Paleckio rinkimuose kandidatu į prezidentus? Būtume dėkingi už jūsų atsakymus“, - klausimus suformavo I. Makaraitytė, prisistačiusi kaip LRT Tyrimų skyriaus bendradarbė.

Tyrėja nurodė, kad klausimus adresuoja Audriui Nakui.

Šis kreipimasis sudomino – juk I. Makaraitytė, viena garsesnių Lietuvoje (po senolės Ritos Miliūtės) bukos biudžetinės propagandos skleidėjų, pasižyminti savitu stiliumi bei nuotaikingu feikinių-dezinformacinių istorijų kūrimu.

Ypač šią kūrybininkę išgarsino fundmantalus darbas – filmas „Riaušių anatomija“:

Todėl, be jokios abejonės, į pateiktus klausimus bus kiek įmanoma išsamiau atsakyta.

Tik prieš atsakant, gerbiamos Indrės paprašyta kai ką konkretizuoti dėl pirmo klausimo.

„Atsiuskite prašau visas nuorodas apie kurias kalbate, kad būtų aiškiau, ką turite omenyje, tada mielai bus atsakyta į visus klausimus“, - rašoma ekspertai.eu laiške tyrėjai.

P. S.

O čia archyvinis video „LRT tiria, kas organizavo riaušes prie Seimo, ar, kaip įprasta, tik kuria eilinę užsakomąją pasakėlę. A. Nako – Z. Vaišvilos pokalbis“:

 LDiena.lt Matyt, vykdydamą tą patį "tyrimą", šita žemos socialinės atsakomybės moteris kreipėsi ir į Lauryną Ragelskį. Pokalbiu galite pasimėgauti čia:

https://youtu.be/uxOCupzNMxg