Izraelis atmetė JAV prašymą leisti Ukrainai tiekti prieštankines raketas iš Vokietijos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/izra... 2022-05-26 19:43:00, skaitė 216, komentavo 3

Izraelis atmetė JAV prašymą leisti Ukrainai tiekti prieštankines raketas iš Vokietijos

Izraelio valdžia atmetė Vašingtono prašymą leisti Berlynui tiekti Ukrainai prieštankines raketas, pagamintas Vokietijoje pagal Izraelio licencijas ir technologijas. Apie tai trečiadienį rašo Amerikos naujienų portalas Axios, remdamasis šaltiniais.

Leidinyje rašoma, kad tai yra „Spike“ raketos, kurios gaminamos Vokietijoje, Izraeliui priklausančioje gamykloje, todėl jas perduoti trečiajai šaliai reikalingas Izraelio valdžios leidimas. Prašydamas tokio leidimo, JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas politiniams reikalams Colinas Kohlis prieš dvi savaites per susitikimą Vašingtone kreipėsi į Izraelio gynybos ministerijos generalinį direktorių Amirą Ešelį.

Anot portalo, šalies valdžiai nerimą kelia galimybė, kad Rusijos kariškiai gali būti nužudyti Izraelyje pagamintais ginklais, o tai gali lemti „Rusijos Federacijos ir Izraelio saugumo interesams Sirijoje“.

Vasario 24 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie specialią karinę operaciją Ukrainoje, reaguodamas į Donbaso respublikų vadovų prašymą padėti. Jis pabrėžė, kad Maskvos planuose nėra Ukrainos teritorijų okupacijos, o tikslai – šalies demilitarizacija ir denacifikacija. JAV ir jų sąjungininkės į tai reagavo įvesdamos plataus masto sankcijas Rusijos Federacijai ir padidino ginklų tiekimą Kijevui.

BV inf.