Henris Kisindžeris: Ukraina turi atiduoti teritoriją Rusijai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/henris-ki... 2022-05-26 19:04:00, skaitė 264, komentavo 3

Henris Kisindžeris: Ukraina turi atiduoti teritoriją Rusijai

Amerikiečių politikos veteranas Henris Kisindžeris (Henry Kissinger) paragino Vakarus nustoti bandyti sutriuškinti Rusijos pajėgas Ukrainoje, perspėdamas, kad tai būtų pražūtinga ilgalaikiam stabilumui Europoje, praneša britų „The Telegraph“.

Pasaulio ekonomikos forume Davose buvęs JAV valstybės sekretorius ir Šaltojo karo laikų Amerikos suartėjimo su Kinija architektas pareiškė, kad Vakarams būtų lemtinga šio momento įkarštyje pamiršti deramą Rusijos vietą Europos jėgų išsidėstyme.

„Kisindžeris mano, kad negalima užtęsti konflikto, ir praktiškai paragino Vakarus priversti Ukrainą derėtis tokiomis sąlygomis, kurios yra labai toli nuo jos dabartinių karinių tikslų“, – rašo laikraštis.

"Derybos turi prasidėti per artimiausius du mėnesius, kitaip kils suirutė ir įtampa, kurias įveikti bus nelengva. Idealiu atveju skiriamąja linija turėtų būti grįžimas į ankstesnę padėtį. Tolesnė kova bus jau ne už Ukrainos laisvę – tai bus naujas karas prieš pačią Rusiją“, - pasakė Kisindžeris.

Jis priminė, kad Rusija keturis šimtmečius buvo pagrindinė Europos dalis ir lemiamais momentais atliko Europos jėgų pusiausvyros garanto vaidmenį. Europos lyderiai neturi pamiršti ilgalaikių santykių perspektyvos ir neturi pastūmėti Rusijos link nuolatinio aljanso su Kinija, padarė išvadą Kisindžeris.

Šaltinis: telegraph.co.uk

skirt.png

Pasižiūrėkime, kaip susiklosčiusią situaciją komentuoja tautiniai-biudžetiniai debiliukai (pirmas video) ir kaip situaciją komentuoja Ukrainos prezidento patarėjas Aleksejus Arestovičius (antras video):

Plačiau apie tai gegužės 26 d. „PressJazz TV“ tiesioginėje laidoje „2K+“, kurią nuo 15 val. bus galim žiūrėti čia: