Putinas išsigando Tapino: gegužės 30 d. skambins Erdoganui

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/puti... 2022-05-30 18:57:00, skaitė 440, komentavo 9

Putinas išsigando Tapino: gegužės 30 d. skambins Erdoganui

Rusijos ir Turkijos prezidentai Vladimiras Putinas ir Recepas Tayyipas Erdoganas planuoja pokalbį telefonu pirmadienį, gegužės 30 d., tai patvirtino Rusijos lyderio spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas.

„Taip“, – atsakė jis, paklaustas, ar toks skambutis įvyks pirmadienį.

R. T. Erdoganas sekmadienį pranešė, kad gegužės 30 dieną planuoja pokalbį telefonu su Putinu, taip pat su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

Paskutiniai V. Putino ir R. T. Erdogano pokalbiai telefonu vyko balandžio 26 ir 28 dienomis. Kaip pranešė Kremliaus spaudos tarnyba, visų pirma, abiejų šalių prezidentai aptarė Rusijos pastangas užtikrinti civilių gyventojų saugumą Ukrainoje, įskaitant humanitarinių koridorių organizavimą. Putinas taip pat informavo R. T. Erdoganą apie padėtį Rusijos ir Ukrainos atstovų derybose.

Išsigando Tapino Bayraktaro?

Sorošo remiamas landsbergių režimo veikėjas Andrius Tapinas kartu su „Laisvės TV“ komanda surinko 5 milijonus eurų paramos. Už šiuos surinktus pinigus žadama pirkti karinį bepilotį „Bayraktar“, kurį vėliau dovanos Ukrainos kariams, kovojantiems už savo šalies laisvę.

„Dabar jau mes tikrai galime švęsti“, – tiesioginėje transliacijoje sakė akcijos iniciatorius Andrius Tapinas.

Bayraktar TB2 – Turkijoje gaminamas vidutinio nuotolio daugkartinio panaudojimo dronas, valdomas nuotoliniu būdu arba autonomiškai. Didžiausias kilimo svoris 650 kg, o sparnų ilgis – 12 metrų. Maksimalus kilimo aukštis – 6750 metrų, o veikimo nuotolis – 150 km nuo valdymo stoties.

Vyksiančio telefoninio pokalbio metu Putinas galimai maldaus Erdogano neparduoti Bayraktaro ir mainais, greičiausiai, kažką siūlys. Gali būti ir taip, kad Putinas persigalvos ir pasitrauks iš Ukrainos, nes Tapinas ir jo komanda greičiausiai ir toliau rinks pinigus, kad aprūpintų Ukrainos karius moderniausia technika, kuriai Rusijos karinės pajėgos nesugebės pasipriešinti. Ką rusai gali padaryti – tai tos technikos tiesiog neleisti panaudoti ir ją sunaikinti tik atvykus į Ukrainą. Kas tada?

29 dieną Rusija sunaikino ginklų ir karinės technikos sandėlius Ukrainoje

Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgos su didelio tikslumo raketomis sunaikino didelį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų arsenalą vienos iš įmonių Krivoy Rog teritorijoje. Tai sekmadienį paskelbė oficialus Rusijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas.

„Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų didelio tikslumo tolimojo nuotolio raketos sunaikino didelį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų arsenalą vienos iš įmonių Krivoy Rog mieste, Dnepropetrovsko srityje, sandėliavimo zonoje“, – sakė Konašenkovas.

Gal tapinas turi planų kaip sunaikinti Rusijos didelio tikslumo raketas?..

J. Varkalis