Rūdninkų poligono atidarymas pademonstravo Lietuvos ryžtą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/rudninku-... 2022-06-03 16:21:00, skaitė 288, komentavo 7

Rūdninkų poligono atidarymas pademonstravo Lietuvos ryžtą

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda birželio 2 d. dalyvavo Rūdninkų poligono atidaryme, susipažino su poligono infrastruktūros pritaikymu mokymui ir pratyboms bei planuojamais jo plėtros etapais.

Valstybės lyderis akcentavo, kad Rūdninkų poligonas yra svarbi Lietuvos krašto apsaugos sistemos, jos infrastruktūros plėtros ir nacionalinio saugumo užtikrinimo dalis.

„Papildomos karinio mokymo ir treniravimosi galimybės padės siekti geresnės karinės nacionalinių vienetų parengties ir užtikrins platesnį sąjungininkų karinių vienetų dalyvavimą ir buvimą Lietuvoje“, - atskleidė šalies vadovas.

G. Nausėdos teigimu, tai vienas iš būtinų žingsnių mums, kaip priimančiai šaliai, siekiant užtikrinti užsienio karinių vienetų buvimą Lietuvoje – tiek JAV karių, tiek NATO priešakinių pajėgų bataliono pajėgumų, tiek kitų sąjungininkių poreikiams.

Valstybės lyderis akcentavo, kad šis valstybės karinės infrastruktūros projektas turi būti vystomas ir įgyvendinamas visiems priimtinu subalansuotu būdu, vertinant aplinkosauginius aspektus ir vietos bendruomenių interesus.

Pranešama, kad poligono atidarymas, tai stiprus signalas Rusijai.