Rusai išprotėjo: apšaudo netoli Kijevo esančius autoservisus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/rusa... 2022-06-06 09:03:00, skaitė 424, komentavo 5

Rusai išprotėjo: apšaudo netoli Kijevo esančius autoservisus

Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgos didelio tikslumo raketomis sunaikino Rytų Europos šalių tiekiamus tankus T-72 ir kitus šarvuočius autoremonto įmonės teritorijoje Kijevo pakraštyje. Tai sekmadienį pranešė oficialus Rusijos Federacijos gynybos ministerijos atstovas generolas majoras Igoris Konašenkovas.

„Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgos, naudodamos didelio tikslumo ilgo nuotolio iš oro paleidžiamas raketas Kijevo pakraštyje, sunaikino Rytų Europos šalių tiekiamus tankus T-72 ir kitus šarvuočius, esančius automobilių remonto įmonės pastatuose“, – sakė Konašenkovas.

Pasak oficialaus Rusijos gynybos ministerijos atstovo, raketų kariai ir artilerija pataikė į 46 komandų postus, 123 artilerijos ir minosvaidžių vienetus šaudymo pozicijose, taip pat 498 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų darbo jėgos ir karinės technikos koncentracijos zonas.

Ukraina patvirtino apšaudymus

Sekmadienio rytą Rusija vėl paleido raketas į Kyjivą ir Ukrainos sostinės priemiestį, pranešė Ukrainos generalinis štabas. Buvo smogta karinei ir civilinei infrastruktūrai, pranešė Kyjivo karinė vadovybė. Tai buvo smarkiausias regiono puolimas per kelias savaites. Kijevo meras Vitalijus Klyčko savo „Telegram“ kanale taip pat pranešė apie raketų smūgius. Jis sakė, kad nukentėjo pietrytinis Darnickio ir vakarinis Dniprovskio rajonas.

BV inf.