Išsprendusi Putino klausimą, Juknevičienė imsis Lukašenkos (Orbanui taip pat saldu nebus)

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/issprendu... 2022-06-13 13:34:00, skaitė 251, komentavo 3

Išsprendusi Putino klausimą, Juknevičienė imsis Lukašenkos (Orbanui taip pat saldu nebus)

R. Juknevičienė (kairėje).

Karo Ukrainoje kontekste nepriklausomas Žmonių partijos portalas pakalbino Lietuvos interesus Europos Paralmente atstovaujančią Rasą Juknevičienę.

Pasak europarlamentarės, karo Ukrainoje metu ypač nekaip atrodo Vengrija, kurios premjeras Viktoras Orbanas savo valdymo stiliumi kiek primena Rusijos Prezidentą Vladimirą Putiną.

Pasak moters, „nebe pirmą kadenciją V. Orbanas yra valdžioje ir Vengrija yra pavyzdys to, kokia gali būti trapi demokratija, ypač šalyse, kurios neturi ilgos patirties, ir kaip greitai gali viskas atsidurti vienose rankose, įskaitant, beje, ir žiniasklaidą“.

„Lietuvos žurnalistai, kurie nori laisvos ir atsakingos žiniasklaidos, turi labai atidžiai stebėti, kas įvyko Vengrijoje per didelius pinigus, kai verslas ir žiniasklaida sutampa, žiniasklaidos savininkų interesai sutampa su dideliais pinigais. Tada atsiranda savotiškas konglomeratas, pasikeičia sąveika tarp valdžių. O dar, kai opozicija nusilpsta, yra daug korupcijos, atsiranda žmonės, kurie pradeda tokiu, sakyčiau, netgi putinišku stiliumi valdyti šalį“, - atskleidė R. Juknevičienė.

Ji informavo, kad „noras išlaikyti valdžią yra toks didelis, kad nebepaisoma demokratinių vertybių“.

„Dabar Vengrija, konkrečiai V. Orbanas, man atrodo, labai giliai įklimpo į santykius su Rusija, Kremliumi“, - pasakojo politikė.

R. Juknevičienė priminė, kad „Vengrija – buvusi imperinė valstybė“.

„Tai turbūt irgi kažkiek atgyja. Daug panašumų čia matau į tai, kas įvyko Rusijoje. Gal ne visai taip galima lyginti, bet tikrai yra labai daug pranašumų“, - įžvalgomis pasidalino europarlamentarė.

Ji taip pat stipriai įgėlė ir tariamam Baltarusijos prezidentui Aleksandrui Lukašenkai.

„Kai įveiksime V. Putiną, išsispręs ir Aleksandro Lukašenkos klausimas. Aš esu tikra, kad Ukrainos fronte sprendžiasi labai daug dalykų. Tai – ne tik Ukrainos karas, bet ir kova už mūsų visų demokratiją. Visi sveiko proto žmonės supranta, kad Ukraina gina ne tik save, bet ir mus. Lygiai taip pat Ukraina kovoja už baltarusių ateitį. Ne veltui apie 1,5 tūkst. baltarusių yra sudarę savo atskirą batalioną ir kariauja Ukrainos fronte. Jie lygiai taip pat kariauja ir už Rusijos ateitį. Aš esu tikra, kad dar mano gyvenime Rusija bus kitokia“, - pranešė R. Juknevičienė, rašoma publikacijoje „Pavojingus žaidimus žaidžianti Europos Sąjungos narė kelia nerimą: įžvelgė panašumų su Rusija“.