Vyrų vaisingumas po genetinių vakcinų nuo kovido ligos sumažėjo 15,4%

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/mokslas/strai... 2022-06-29 13:28:00, skaitė 251, komentavo 2

Vyrų vaisingumas po genetinių vakcinų nuo kovido ligos sumažėjo 15,4%

Kaltinimai dėl gyventojų skaičiaus mažinimo vis pasigirsta, kai atskleidžiami tyrimai, rodantys mažėjantį vyrų vaisingumą. Naujas tyrimas, kurį atliko Izraelio mokslininkai Šamiro medicinos centre, Tel Avivo universitete, Herclijos medicinos centre ir Šebos medicinos centre, paskelbė nerimą keliančius duomenis apie galimą vakcinacijos nuo COVID poveikį vyrų vaisingumui.

Naujasis tyrimas (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/andr.13209) parodė, kad nuo kovido vakcinų spermatozoidų skaičius sumažėjos daugiau nei 15% per tris mėnesius nuo vakcinos. Yra ir daug kitų mRNR injekcijų šalutinių poveikių.

Tyrimas, recenzuotas ir paskelbtas Wiley Online Library, įdarbino savanorius vyrus mažiausiai šešiems mėnesiams, tiriant jų spermos parametrus prieš ir po vakcinacijos. Visi tyrimo dalyviai buvo patikrinti dėl ankstesnės COVID infekcijos, tyrimo atsakymai buvo neigiami.

Ankstesni tyrimai parodė trumpą ir laikiną COVID infekcijos poveikį spermos parametrams, o bet koks neigiamas poveikis išnyksta praėjus dviem ar trims mėnesiams po užsikrėtimo. Tačiau šiame tyrime neigiamas vakcinacijos poveikis buvo pastebėtas ne iš karto po vakcinacijos, o paprastai nuo dviejų iki penkių mėnesių po vakcinacijos ir išliko visą likusį tyrimo laikotarpį.

Nustatyta, kad praėjus 75–150 dienų po vakcinacijos spermos koncentracija sumažėjo 15,4 %, palyginti su pradine (prieš vakcinaciją). Praėjus daugiau nei 150 dienų po vakcinacijos pabaigos, šis rodiklis siekė 19,4 %.

Šaltinis