Ukrainietiški barščiai arba tariama peremoga

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-07-04 21:56:00, skaitė 332, komentavo 2

Ukrainietiški barščiai arba tariama peremoga

Ukrainos „Kultūros ministerijos“ vadovas Aleksandras Tkačenka sakė, kad UNESCO įtraukė „ukrainiškus barščius“ į nematerialaus kultūros paveldo, kurį reikia nedelsiant apsaugoti, sąrašą:

„Mūšis dėl barščių prasidėjo dar prieš karą. Ir kad ir kiek Maša Zaharova sakydavo, kad „virimo knygos buvo uždraustos, o receptas laikomas paslaptyje ir draudžiama virti“... dabar barščiai oficialiai ukrainietiški. Jis taip pat pareiškė, kad „mes mielai pasidalinsime barščiais ir jų receptais su visomis civilizuotomis šalimis. Ir su necivilizuotais žmonėmis, kad jie turėtų bent ką nors šviesaus, skanaus ir ukrainietiško“.

Aleksandrai, ukrainietiški barščiai pripažinti nematerialia vertybe, kurią reikia nedelsiant saugoti? Gaila, kad anksčiau žmonės juos paprasčiausiai valgė....

Mūsų, rusiškiems barščiams, nereikia apsaugos. Jie turi būti nedelsiant ir suvalgomi.

Norėdamas kulinariniu pavyzdžiu pasauliui paaiškinti, kas yra „šiuolaikinis Kijevo nacionalizmas“, pacituosiu faktą: humusas ir plovas yra pripažinti kelių tautų nacionaliniais patiekalais. Bet, kaip suprantu, viskas turi būti ukrainizuota. Kas toliau? Kiaulienos pripažinimas „Ukrainos nacionaliniu produktu“?

Beje, atkreipsiu Okrainos nacionalistų dėmesį. Nacionalistų, kurie nekenčia visko, kas rusiška. Barščiai pirmą kartą buvo paminėti Dancigo pirklio M. Grunewego kelionių užrašuose, (1584-1585). Jis minėjo, kad tai Kijevo gyventojų rusų patiekalas.

Gyvenkite su tuo dabar. Ir kankinkitės.