Vengrija dar kartą išdavė mūsų visų vertybes (Sijartas vertas kulkos į smilkinį)

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/vengrija-... 2022-07-24 22:13:00, skaitė 295, komentavo 4

Vengrija dar kartą išdavė mūsų visų vertybes (Sijartas vertas kulkos į smilkinį)

Pažemindamas visą Europos Sąjungą (ES) bei viso pasaulio demokratinę visuomenę, Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Sijartas (Péter Szijjárt) liepos 21 d. atvyko į Maskvą aptarti, kaip įsigyti daugiau rusiškų dujų.

Esą siekdama užtikrinti energijos tiekimo saugumą, Vengrijos vyriausybė savavališkai (nederindama su Lietuva ir ES) nusprendė įsigyti papildomus 700 mln. kubinių metrų gamtinių dujų prie ilgalaikių sutarčių numatytų kiekių.

Svarbu pažymėti, kad Vengrijos ministro vizitas į Maskvą iš anksto buvo neskelbtas ir su Lietuva ir ES nederintas.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas iš karto pareiškė, kad apsvarstys Budapešto prašymą šiais metais parduoti daugiau dujų.

Lietuvos nepriklausoma užsakomoji žiniasklaida, biudžetinis valstybinis transliuotojas, vadovaujamas Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės, nuolatos skelbia, kad kiekvienas skatikas, kurį Rusija uždirba parduodama savo gamtinius resursus Vakarams, panaudojamas kare prieš nepriklausomybės siekiančią ir už visą Vakarų demokratiją kovojančią Ukrainą.

„Mūsų kolegos išreiškė Vengrijos vyriausybės susidomėjimą nauju gamtinių dujų pirkimu šiais metais. Šis prašymas bus apsvarstytas“, - pasakė S. Lavrovas per spaudos konferenciją su Maskvoje viešinčiu vengrų užsienio reikalų ministru.

Vengrija nuolatos kelia daug problemų, darydama netinkamus žingsnius užsienio reikalų politikoje, neatsižvelgia tiek į Lietuvos, tiek ir į visos ES vertybinės pozicijas.

Lietuva pirmoji demokratinio pasaulio valstybė, kuri paskelbė, kad 100 proc. atsisakė rusiškų dujų ir kiekvieną dieną tą patį ragina padaryti likusias žmogaus teises išpažįstančias valstybes.

Lietuvoje populiarus ir dažnai valstybinio transliuotojo kalbinamas ukrainiečių žurnalistas Dmitrijus Gordonas kiek anksčiau jau buvo pranešęs, kad visa Vengrijos vadovybė galimai yra užverbuota Kremliaus.

O čia jūsų dėmesiui skandalingi Vengrijos ir Rusijos užsienio reikalų ministrų pasisakymai Maskvoje: t.me/ekspertaiTelegram/1759