Proveržis: trys krašto apsaugos sistemos įstaigos persikėlė į naujas patalpas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/proverzis... 2022-07-27 15:16:00, skaitė 200, komentavo 8

Proveržis: trys krašto apsaugos sistemos įstaigos persikėlė į naujas patalpas

Trys Krašto apsaugos ministerijai pavaldžios įstaigos – Gynybos resursų agentūra, Infrastruktūros valdymo agentūra bei Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas – persikėlė į naujas patalpas „Cloud Offices“ biurų pastate, Vilniaus Šnipiškių mikrorajone.

Liepos 26 d. naujose patalpose krašto apsaugos sistemos darbuotojus aplankė ir sėkmingų darbų naujoje aplinkoje palinkėjo anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. Ministras su viceministru Viliumi Semeška bei įstaigų vadovais taip pat aptarė einamuosius jų projektus.

Įvertinus visas galimas alternatyvas ir išlaidas, pernai dėl naujų patalpų buvo paskelbtas viešasis konkursas, kurį laimėjo bendrovė „Olfin“. Naujų patalpų nuomos sutartis su šia bendrove sudaryta penkeriems metams su galimybe pratęsti sutartį tokiam pačiam laikotarpiui.

veikejai---.jpg

Sprendimas įsikelti į naujas patalpas priimtas dėl to, kad iki tol naudotose senos statybos patalpose trūko darbo vietų, o pastatams, kasmet skaičiuojantiems vis didesnius išlaikymo kaštus, buvo reikalingas išorės ir vidaus remontas. Renkantis naujas patalpas buvo atsižvelgta į reikalingą darbo vietų skaičių, pastatų būklę, patalpų atstumą iki ministerijos, situaciją rinkoje.

Naujame biurų pastate pagal iš anksto suderintą projektą pilnai įrengtos 4,3 tūkst. kv. m. patalpos, atitinkančios krašto apsaugos sistemos institucijoms keliamus specialiuosius reikalavimus. Krašto apsaugos ministerijos nustatytiems poreikiams pritaikytose patalpose dirbti gali apie 300 sistemos darbuotojų.

Į senąsias šių trijų įstaigų patalpas, atlikus remonto darbus, bus perkelti kiti krašto apsaugos sistemos darbuotojai.