Noamas Chomskis: totalitarizmas JAV yra dar blogesnis nei Sovietų Sąjungoje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/noamas-ch... 2022-07-28 23:26:00, skaitė 269, komentavo 1

Noamas Chomskis: totalitarizmas JAV yra dar blogesnis nei Sovietų Sąjungoje

Pasak žymaus amerikiečių lingvisto, filosofo ir politinio aktyvisto Noamo Chomskio (Noam Chomsky), JAV nebėra žodžio laisvės.

Paimkime šiandienos Ameriką – ji sukūrė tokią totalitarinę kultūrą, kokios aš gyvenime nemačiau. Daugeliu atžvilgių tai yra daug blogiau nei Sovietų Sąjunga prieš Gorbačiovą.

Prisiminkime aštuntąjį dešimtmetį: Sovietų Rusijos gyventojai galėjo klausytis BBC, „Amerikos balso“, „Deutsche Welle“ naujienų. O šiandien Jungtinėse Valstijose, jei norite sužinoti, ką pasakė Rusijos ministras Lavrovas, nieko nebus. Tai uždrausta. Ką sako rusai, amerikiečiams neleidžiama žinoti.

Rusijos televizija uždrausta ir prieiga prie rusiškų šaltinių uždaryta. Dėl šios priežasties net tokie puikūs žurnalistai kaip Krisas Hedžesas (Chris Hedges), kuris yra vienas geriausių, prarado savo Amerikos auditoriją – ir viskas dėl to, kad jis turi programą Rusijos televizijos kanale RT.

Norite sužinoti, ką sako priešininkai – tai nepaprastai svarbu. Galite įjungti Indijos valstybinę televiziją ir sužinoti. Apie tai galite perskaityti „Al Džazira“ (Al Jazeera). Tačiau Amerika įvedė neprilygstamus apribojimus ir apribojo prieigą prie informacijos. Tai netgi viršija tai, kas buvo Sovietų Rusijoje po Stalino. Tiesiog nuostabu.

Ir tuo reikalas neapsiriboja. Kiekvienas, kuris išdrįsta prieštarauti partijai pagrindiniu šiandienos darbotvarkės klausimu – Ukrainos – yra tiesiog demonizuojamas ir šmeižiamas. Žinoma, jis nebus išsiųstas į Gulagą – tai vis dar laisva šalis, – bet žodžio laisvės nebėra. Ir tai gali turėti itin pavojingų padarinių esamai situacijai ir mūsų ateičiai.

Šaltinis: twitter.com