Fauci ir Gateso vakcinos eksperimentas žlugo, todėl "Moderna" buvo priversta atsisakyti milijonų dozių

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.cnbc.com/2022/08/0... 2022-08-09 08:59:00, skaitė 461, komentavo 11

Fauci ir Gateso vakcinos eksperimentas žlugo, todėl

Daktaras Robert W. Malone: AMERIKIEČIAI PRABUDO! Fauci ir Gateso vakcinos eksperimentas žlugo, todėl Moderna priversta išmesti milijonus eksperimentinės mRNA vakcinos dozių, nes jų nori tik likusieji besmegeniai.

Trečiadienį "Moderna" pranešė antrojo ketvirčio rezultatus, kurie pranoko pelno ir pajamų lūkesčius, nes vakcinos "Covid -19" pardavimai siekė 4,5 mlrd. JAV dolerių, tačiau tai vis dar vienintelis komercinis bendrovės produktas, ir ji patyrė didelį nuostolį dėl besibaigiančio galiojimo.

Bostono biotechnologijų bendrovės sąnaudos išaugo iki 1,4 mlrd. dolerių, arba 30 proc. iš vakcinos gautų pajamų. Moderna patyrė beveik 500 mln. dolerių nuostolių dėl vakcinų, kurių galiojimo laikas baigėsi arba, kaip tikimasi, baigsis anksčiau, nei jas bus galima panaudoti, nurašymo.

"Moderna" taip pat prarado 184 mln. JAV dolerių vakcinų pirkimo įsipareigojimų ir turėjo 131 mln. JAV dolerių išlaidų dėl nepanaudotų gamybos pajėgumų. Šias išlaidas lėmė tai, kad gerokai sumažėjo numatomos vakcinų tiekimo apimtys tarptautiniam aljansui "Covax", kuris perka skiepus skurdesnėms šalims. Taip pat buvo atidėtas tiekimas pagrindiniams klientams, pavyzdžiui, Europos Sąjungai.

Bostono biotechnologijų bendrovės pardavimai per ketvirtį siekė 4,7 mlrd. dolerių, t. y. 9 % daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Moderna išlaikė 2022 m. Kovid vakcinos pardavimų prognozę - 21 mlrd. dolerių.

Praėjusią savaitę "Moderna" paskelbė apie 1,74 mlrd. dolerių vertės susitarimą su JAV dėl 66 mln. dozių atnaujintos "Covid" vakcinos, skirtos omikrono BA.4 ir BA.5 subvariantams, tiekimo. Susitarime numatyta galimybė įsigyti dar 234 mln. dozių.

 

Vakcinos sugrąžina beveik išnaikintą mirtiną virusą

https://www.theepochtimes.com/mkt_app/vaccines-are-bringing-back-a-nearly-eradicated-deadly-virus_4650115.html

Daugelis žmonių manė, kad poliovirusas išnyko didžiojoje pasaulio dalyje, nes Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paskelbė, kad daugelyje žemynų poliomielito nebeliko.

Taigi tai gali nustebinti, tačiau iš tiesų nuo 2016 m. poliomielito atvejų pasaulyje daugėja, o šis atsinaujinęs protrūkis susijęs su vakcinų naudojimu.

2022 m. liepos 21 d. Niujorko valstijos sveikatos departamentas pranešė apie pirmąjį poliomielito atvejį per beveik dešimtmetį. Ir šis atvejis taip pat buvo susijęs su vakcinos sukelta polioviruso atmaina. Poliovirusas yra neišplitęs. Tai enterovirusas, sudarytas iš vienos grandinės RNR ir baltyminio apvalkalo.
 Maždaug 3 iš 4 žmonių, užsikrėtusių poliomielitu, būna besimptomiai. Net jei ir atsiranda simptomų, jie paprastai būna panašūs į gripo simptomus. Vis dėlto 1 proc. visų poliomielito atvejų poliomielitas sukelia vangų paralyžių arba neįgalumą ir net gali baigtis mirtimi. Tuomet tai vadinama paralyziniu poliomielitu.

Susirgus spinaliniu paralyžiniu poliomielitu, 25-40 proc. pacientų po 15-40 metų išsivysto įvairaus laipsnio pasekmės, kurios dar vadinamos "postpoliomielito sindromu".

Taip gali būti todėl, kad kai kurių pacientų, kai jie yra jauni, imuninė sistema yra gana stipri ir gali slopinti polioviruso dauginimąsi. Su amžiumi jų imunitetas silpnėja, ir virusas jų organizme gali grįžti ir vėl pradėti niokoti. Jei virusas pažeidžia neuronus ar raumenis, sunkiais atvejais jis gali sukelti laikiną ar net nuolatinį paralyžių ar neįgalumą, taip pat susilpninti kvėpavimo raumenų funkciją ir net sukelti kvėpavimo sustojimą, kuris baigiasi mirtimi.

Kodėl išnaikintas poliomielitas vėl atsinaujina?

XX a. šeštajame dešimtmetyje poliomielitas tapo visuotine problema. 1955 m. buvo sukurtos inaktyvuotos poliomielito vakcinos (IVP), o 1962 m. - geriamosios poliovirusinės vakcinos (OPV).

1988 m. PSO, Jungtinių Tautų Tarptautinis vaikų fondas (UNICEF) ir Rotary fondas pradėjo "Pasaulinę poliomielito likvidavimo iniciatyvą (GPEI)", kurios pagrindinis finansuojantis institutas - Bilo ir Melindos Geitsų fondas. GPEI tikėjosi visiškai išnaikinti poliomielitą, visų pirma visame pasaulyje platindama vakcinas nuo poliomielito (ypač besivystančiose šalyse) ir vykdydama švietimo ir prevencijos kampanijas. Nuo to laiko PSO daugeliui šalių ir regionų išdavė sertifikatus, įrodančius, kad jie išnaikino poliomielitą.

Jungtinės Valstijos poliomielitą likvidavo 1979 m., o 1994 m. Amerika buvo pirmasis regionas pasaulyje, gavęs sertifikatą, kad poliomielitas išnyko. Vėliau 2000 m., 2002 m., 2014 m. ir 2020 m. poliomielito neapimtas Vakarų Ramiojo vandenyno regionas, Europa, Pietryčių Azija ir Afrika buvo sertifikuoti kaip neapimantys poliomielito.

Pagrindinės žiniasklaidos priemonės ir visuomenės sveikatos agentūros visame pasaulyje vieningai ir garsiai giria GEPI ir visus nuopelnus dėl poliomielito likvidavimo priskiria vakcinoms ir GEPI.  Tačiau realiai kalbant, polioviruso cirkuliacija pasaulyje taip pat turi savo dėsningumus - su viršūnėmis ir nuosmukiais su žmonių įsikišimu ar be jo.  Tiesą sakant, pasaulyje poliomielito atvejų smarkiai mažėjo nuo XX a. šeštojo dešimtmečio pabaigos, kol inaktyvuota poliomielito vakcina dar nebuvo plačiai paplitusi ir kol dar nebuvo išrasta geriamoji poliomielito vakcina. Kai 1988 m. prasidėjo GEPI, pasaulyje buvo tik kelios dešimtys tūkstančių poliomielito atvejų. Iš tiesų, kiek poliomielito vakcinos iš tikrųjų veikė kontroliuojant poliomielito protrūkius dideliu mastu, praktiškai nebuvo patikrinta.

Be to, PSO sertifikatas "laisvas nuo poliomielito" skirtas tik laukinio tipo polioviruso atmainoms. 2016 m. poliomielito atvejų skaičius, sumažėjęs iki mažiausio per pastaruosius dešimtmečius, staiga išaugo. Ir šį kartą protrūkį sukėlusios polioviruso padermės buvo susijusios su vakcinomis.

Peroralinės poliomielito vakcinos gali sukelti polioviruso perdavimą

Kadangi oralinės polioviruso vakcinos (OPV) buvo gaminamos naudojant susilpnintas polioviruso atmainas, vakcinoje esantys virusai nebuvo mirę. Jie buvo tik susilpninti, kad prarastų neurovirulentiškumą ir sumažintų užkrečiamumą. Tačiau kai OPV buvo pradėtos propaguoti daugelyje besivystančių šalių, mažiau virulentiškos padermės ilgą laiką galėjo tyliai daugintis OPV vartojusiuose žmonėse. Retais atvejais susilpnintas poliovirusas galėjo atsinaujinti ir vėl efektyviai daugintis arba net vėl tapti virulentiškas, ypač tarp žmonių, kurių imuninė sistema silpna.

Taip yra todėl, kad OPV naudojama tradicinė virusologinė technologija, kuria siekiama sumažinti viruso virulentiškumą ir produktyvumą, o ne jį sunaikinti. Kai OPV "susilpninti" virusai patenka į žmogaus žarnyną, kai kurie iš jų gali mutuoti ir vėl įgyti neurovirusulentiškumą. Tokio tipo virusai vadinami vakcinomis valdomais poliovirusais, arba VDPV.

Šie vakcinos kilmės virusai yra užkrečiami tarp žmonių. Ir jie gali sukelti pacientams tokius simptomus, kaip paralyžius ir neįgalumas. Ši būklė vadinama vakcinomis valdomu paralyziniu poliomielitu (VAPP).

Ar dėl netinkamo tikslo ir netinkamo požiūrio nesukeliame daugiau problemų?

Viena vertus, žmonės nori išnaikinti poliomielitą nuo žemės paviršiaus, kita vertus, vakcinos "išplatina" virusus visame pasaulyje.  VDPV vis dar yra poliomielito virusai, nors jie nėra laukinio tipo poliovirusai.  Delta arba Omicron variantai vis dar yra SARS-CoV-2 virusai, nors jie nėra laukinio tipo Wuhan padermė. Ar neapgaudinėjame savęs, skelbdami, kad kai kuriuose regionuose ar šalyse poliomielito neaptinkama vien dėl to, kad neaptinkama laukinio tipo poliovirusų, nors aiškiai žinome, kad VDPV vis dar cirkuliuoja ir netgi plinta sparčiau dėl didelių OPV kampanijų daugelyje besivystančių šalių?

Pasaulyje GEPI išleidžiant milijardus dolerių, vykdant daugybę intensyvių žmonių, ypač vaikų, skiepijimo OPV (nepriklausomai nuo senųjų ar naujųjų versijų) kampanijų, mes skiepijame pasaulį daugiau VDPV gamtoje, nes neturime jokių galimybių sustabdyti jo egzistavimą ir plitimą. Ar poliomielito išnaikinimas tampa iliuzija, iš kurios pasaulis tiesiog negali atsibusti, nes į tai investavome tiek daug pinigų, emocijų, pastangų ir atsidavimo, nors žinome, kad traukinys važiuoja ne tuo keliu?

Iš tikrųjų epidemijos turi savo dėsningumus. Kaip minėta anksčiau, pasaulinė poliomielito epidemija mažėjo dar prieš pradedant naudoti vakcinas. Per COVID-19 pandemiją, kai buvo suleidžiama vakcinų dozė po dozės, pandemija vis kilo ir krito, o SARS-CoV-2 virusas taip pat nuolat mutavo. Neatrodė, kad vakcinos galėtų pakeisti pandemijos tendenciją ar sustabdyti viruso mutaciją. Jei sugebėsime nusiraminti ir aklai nelaikysime vakcinų vieninteliu sprendimu, galbūt pavyks rasti geresnį būdą, kaip užkirsti kelią būsimoms pandemijoms. Neišmokome poliomielito ir GEPI pamokų, todėl kartojame pastangas ir klaidas, susijusias su kampanijomis prieš COVID-19, ir, deja, tikriausiai tai dar kartą pakartosime kito būsimo protrūkio metu.