Slaptas pranešėjas įvardija dar vieną FTB pareigūną, kuris, kaip įtariama, spaudė agentus užpildyti vidaus ekstremizmo statistiką

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.breitbart.com/poli... 2022-08-11 04:29:00, skaitė 299, komentavo 4

Slaptas pranešėjas įvardija dar vieną FTB pareigūną, kuris, kaip įtariama, spaudė agentus užpildyti vidaus ekstremizmo statistiką

Atstovų Rūmų teismų komiteto respublikonų teigimu, pranešėjas pranešė antrojo FTB pareigūno, kuris, kaip įtariama, spaudė agentus, kad šie, siekdami padidinti bylų skaičių, jas įvardytų kaip "smurtinio ekstremizmo šeimoje atvejus", pavardę.

Jill Sanborn, dabar jau Roku darbuotoja, dirbusi FTB daugiau nei du dešimtmečius, yra viena iš dviejų pareigūnų, kuriuos pranešėjas įvardijo kaip "dariusius spaudimą agentams, kad šie perkvalifikuotų bylas į DVE [smurtinio ekstremizmo šalies viduje] bylas", teigiama trečiadienį Sanborn išsiųstame laiške, kurį gavo "Breitbart News".

Laiškas, kurį parašė Teismų komiteto narys respublikonas Džimas Džordanas (Jim Jordan, R-OH) ir komiteto narys respublikonas Maikas Džonsonas (Mike Johnson, R-LA), parašytas po to, kai liepos mėn. pranešėjas kreipėsi į Džordano biurą ir apkaltino kitą FTB pareigūną, specialiojo agento pavaduotoją Timotėjų Tibo (Timothy Thibault), taip pat siekus išpūsti smurtinio vidaus ekstremizmo bylų skaičių.

Liepos 27 d. Jordan susisiekė su FTB direktoriumi Christopheriu Wray dėl pirminio kaltinimo ir pareiškė, kad "FTB pareigūnai spaudžia agentus perkvalifikuoti bylas į "smurtinio ekstremizmo šeimoje", net jei bylos neatitinka tokio klasifikavimo kriterijų". Jordanas pažymėjo, kad pranešėjo kaltinimai yra "skandalingi", atsižvelgiant į tai, kad Bideno administracija siekia, jog smurtinis ekstremizmas šalies viduje būtų laikomas "didžiausia Amerikos grėsme". Jordanas tuomet paprašė, kad iki rugpjūčio 10 d. 17.00 val. Rėjus pateiktų komitetui daugybę su kaltinimais susijusių dokumentų. Senatorius Chuckas Grassley (R-IA), Jordano kolega Senate, šį mėnesį apklausė Wray'ų dėl Thibault galimo "politinio šališkumo".

Wray'us Grassley'ui atsakė: "Noriu būti atsargus ir šiuo metu nekomentuoti vykstančių personalo reikalų".

Grassley klausinėjo po to, kai jis taip pat gavo kaltinimą Thibault, tačiau šis kaltinimas buvo susijęs su tuo, kad Thibault nuslopino tyrimo veiklą, susijusią su Hunterio Bideno nešiojamuoju kompiuteriu. Prieš apsikeičiant nuomonėmis su Wray'u, Grassley per interviu "Fox News" sakė, kad Wray'us jį informavo, jog Thibault nebeturės priimti sprendimų, kokius tyrimus FTB turėtų tęsti. Naujame laiške, kurį Atstovų Rūmų teismų respublikonai išsiuntė Sanbornui, dabar reikalaujama, kad Sanbornas atvyktų į komitetą "transkribuotam pokalbiui" ir duotų parodymus apie naujus įtarimus dėl demaskavimo. Atstovų Rūmų teismų komitetas turi FTB priežiūros jurisdikciją ir gali atlikti oficialius tyrimus bei išduoti šaukimus į teismą, tačiau komiteto demokratai, turintys daugumos galią, kontroliuoja tokią veiklą ir nelinkę nagrinėti neseniai FTB pranešėjų pateiktų kaltinimų. Sanborn galėjo savanoriškai dalyvauti prašomoje transkribuotoje apklausoje, kuri paprastai vyksta po priesaika ir už uždarų durų, tačiau ji neprivalo to daryti. Prieš išeidama iš FTB Sanborn pernai pasirodė Kongrese ir kalbėjo apie tai, kad "vidaus smurto ekstremistai ir toliau kels padidintą smurto grėsmę Jungtinėms Valstijoms":

FTB kovos su terorizmu vadovė Jill Sanborn: "2019 m. buvo patys pražūtingiausi smurtinių ekstremistinių išpuolių šalyje metai nuo 1995 m., kai buvo įvykdytas sprogdinimas Oklahomos mieste."

Visą vaizdo įrašą rasite čia: https://t.co/GMokeaSgbk

Jordano biuras šiemet gavo daugiau nei dešimt FTB pranešėjų kaltinimų, tačiau šis naujausias, kaip atskleista laiške Sanbornui, pateiktas tuo metu, kai FTB yra plačiai stebimas dėl to, ką daugelis vadina "politikavimu", po to, kai pirmadienį FTB atliko reidą buvusio prezidento Donaldo Trumpo rezidencijoje Mar-a-Lago.

Keli Atstovų Rūmų respublikonų lyderiai po šio reido paskelbė piktų priekaištų FTB ir Teisingumo departamentui, o mažumos lyderis Kevinas McCarthy (R-CA) pažadėjo kitais metais, jei respublikonai perims daugumą, ištirti generalinio prokuroro Merricko Garlando veiklą šiuo klausimu.