Ar tikrai Karbauskis yra geresnis?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ar-t... 2022-08-22 01:38:00, skaitė 290, komentavo 4

Ar tikrai Karbauskis yra geresnis?

Dažnai tenka išgirsti pasisakymus, kad Ramūnas Karbauskis yra „šiek tiek geresnis“ už Landsbergių režimą. Pažiūrėkime, ką jis sako apie Ukrainos apšaudomą Zaporožės elektrinę ir apie tai, kad Lietuvos valdžia žmones įvarė į energetinį beprotnamį

Žaliųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis, aktyviai siekiantis iškovoti pergalę ateinančiuose Seimo rinkimuose ir sudaryti valdančiąją daugumą, taip įvedant šalyje tvarką ir vėl atstatant teisingumą, priminė apie atominės energetikos grėsmę:

„Manau, kiekvienas privalome suprasti, kad įvykiai Zaporožės atominėje elektrinėje Ukrainoje, kur rusų agresoriai sukėlė realią atominės katastrofos grėsmę visai Europai, yra atsakymas, kad Tauta referendume priėmė teisingą sprendimą dėl Visagino atominės elektrinės. Nepaisant visų absurdiškų valdžios teiginių apie menamai galimą Visagino atominės elektrinės naudą, turime suprasti, kad tokios elektros energijos kainos susiklostė dėl Rusijos agresijos Ukrainoje, o to pasekmė – visa Lietuva dabar gyventų realios grėsmės sąlygomis, jei turėtume veikiančią Visagino atominę elektrinę ir tai jau nebebūtų elektros energijos kainų klausimas, o grėsmė visos valstybės nacionaliniam saugumui“, – visuomeniniuose tinkluose išaiškino R. Karbauskis.

Politikas informavo, kad „turime visas galimybes apsirūpinti pigia energija iš atsinaujinančių energijos šaltinių – vėjo, saulės, biometano“. „Tačiau šita valdžia nepajėgi vertinti situaciją ir rūpintis tuo, kas realiai reikalinga, kad Lietuvos žmonės už elektros energiją mokėtų mažiausiai Europoje“, – konstatavo žaliųjų valstiečių lyderis. Taip pat jis informavo, kad pats ruošiasi „prie to prisidėti darbais, plėtojant vėjo energetiką, biometano gamybą ir pagaminant elektros energiją gerokai pigiau, nei tai būtų dariusi Visagino atominė elektrinė“.

Tiesa, R. Karbauskis savo įžvalgoje nepaaiškino, dėl kokių priežasčių Rusija apšaudo savo užimtą ir kontroliuojamą Zaporožės atominę elektrinę. Jis taip pat neatskleidė, kodėl tik „ruošiasi prisidėti darbais, plėtojant vėjo energetiką, biometano gamybą“, o iki šiol neprisidėjo.

Ramūnui Karbauskiui, prekiaujančiam rusiškais kombainais, reiktų priminti, kad Baltarusija pasistačiusi savo AE, šiandien elektra savo gyventojams prekiauja po 6 euro centus už kilovatvalandę.

Ramūnui ir kitiems, kurie nesidomi vėjo jėgainių „nauda“, reikia priminti, kokios gyvenimo sąlygos tampa žmonėms, kurių pašonėje atsiranda vėjo jėgainių parkai.

Parengta pagal BV ir ekspertai.eu inf.