Trijų naujų karinių miestelių statybos įsibėgėja!

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/triju-nau... 2022-08-24 15:23:00, skaitė 250, komentavo 7

Trijų naujų karinių miestelių statybos įsibėgėja!

Stiprinant nacionalinį saugumą ir atgrasymo politiką, Krašto apsaugos ministerija plečia Lietuvos kariuomenės infrastruktūrą ir stato Lietuvoje tris naujus karinius miestelius.

Pirmoji simbolinė laiko kapsulė, žyminti naujo karinio miestelio statybų pradžią, rugpjūčio 24 d. iškilmingai bus įkasta Vilniaus rajone, Rokantiškėse.

Kapsulę su laišku ateities kartoms įkas Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas, Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys ir „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė. 

Kiekvieno naujo karinio miestelio projekte numatyta pastatyti administracinės ir specialiosios paskirties pastatų: kareivines, valgyklą, štabą, medicinos punktus ir kt. Taip pat suplanuota sporto patalpų ir aikščių. Be to, miesteliuose bus statoma ir techninės paskirties pastatų: tai sandėliai, garažai, degalinė, plovykla. Numatyta ir pastogė technikai.

Miesteliuose turėtų būti įrengtos rikiuotės ir technikos aikštės, automobilių parkavimo vietos, tarp kurių ir specialiai pritaikytos elektromobiliams bei žmonėms su negalia.

Naujų karinių miestelių statybų sutartys pasirašytos 15 metų laikotarpiui – iš jų projektavimui ir statybai skirtas dviejų su puse metų laikotarpis, o 12,5 metų laikotarpis numatytas infrastruktūrai prižiūrėti ir aptarnauti.

Naujų karinių miestelių statybas planuojama užbaigti 2023 m. pabaigoje – 2024 m. pradžioje. Visuose trijuose naujuose miesteliuose galės dirbti ir tarnauti iki 2,5 tūkst. karių ar krašto apsaugos sistemos civilių darbuotojų.

Informuojama, kad ceremonijai pasibaigus bus sudaryta išskirtinė galimybė užduoti A. Anušauskui, V. Rupšiui ir S. Survilaitei-Mekionienei.