Nausėdienė: turime nepavargti visomis išgalėmis remti Ukrainą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedien... 2022-08-25 19:47:00, skaitė 255, komentavo 9

Nausėdienė: turime nepavargti visomis išgalėmis remti Ukrainą

Pirmoji valstybės ponia Diana Nausėdienė prisijungė prie Lietuvos „Carito“ paskelbtos ketvirtosios paramos Ukrainos žmonėms akcijos, kuria siekiama surinkti lėšų iš Luhansko srities į Dniprą priverstiems pasitraukti ukrainiečiams paremti.

Paramos akcija paskelbta specialios spaudos konferencijos metu, kurioje taip pat dalyvavo Lietuvos garbės konsulas Luhansko srityje Robertas Gabulas ir Lietuvos „Carito“ generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.

D. Nausėdienė padėkojo Lietuvos žmonėms, nevyriausybinėms organizacijoms ir savanoriams, visą karo pusmetį demonstruojantiems išskirtinę vienybę ir solidarumą paremiant nuo karo nukentėjusius Ukrainos žmones. Pirmoji ponia pabrėžė, kad ukrainiečiams ir toliau reikalinga tęstinė parama.

„Visi kartu padarėme milžinišką darbą, kad Ukrainos žmones pasiektų gyvybiškai svarbi humanitarinė parama, o kovojančius – ginkluotė ir reikiama karinė pagalba. Turime nepavargti ir toliau visomis išgalėmis remti Ukrainą, jos žmones kovoje už laisvę, orumą ir geresnę ateitį. Todėl labai palaikau ir prisidedu prie Lietuvos „Carito“ rengiamos jau ketvirtosios paramos akcijos iš okupuotų teritorijų pabėgusiems ukrainiečiams“, - pasakė D. Nausėdienė.

Moters teigimu, svarbu remti ne tik laikinai Lietuvoje įsikūrusius ukrainiečius, bet ir tuos, kurie nusprendė likti savo gimtojoje šalyje.

Pasak D. Nausėdienės, būtent ši paramos akcija prisidės prie operatyviai savo namus pavojingoje Luhansko srityje priverstų paliktų gyventojų pagrindinių poreikių ir svarbiausių institucijų veikimo užtikrinimo.

Ketvirtoji „Carito“ organizuojama paramos akcija Ukrainos žmonėms vyks tol, kol bus surinkta reikalinga paramos suma, t. y. 50 tūkst. eurų.