Aiškėja kitų Seimo rinkimų nugalėtojai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/aiskeja-k... 2022-08-30 16:54:00, skaitė 260, komentavo 14

Aiškėja kitų Seimo rinkimų nugalėtojai

Naujieji Lietuvos lyderiai.

Sauliaus Skvernelio Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ užsakymu šių metų liepos mėnesį atlikto tyrimo metu žmonių buvo klausiama: ar dabartinė valdančioji dauguma verta vėl gauti daugumą per kitus Seimo rinkimus, ar per būsimus rinkimus reikėtų išrinkti naują valdančiąją daugumą (kitas partijas)?

„Apklausos rezultatai parodė, kad beveik trys ketvirtadaliai – 73 proc. – šalies gyventojų norėtų, kad po Seimo rinkimų keistųsi valdžios sudėtis. Daugiausia taip atsakiusių (78 proc.) respondentų – 30-49 metų žmonės ir tie, kurių šeimų pajamos per mėnesį siekia 851-1,6 tūkst. eurų. 14 proc. apklaustųjų teigė, kad norėtų tokios pačios valdžios, 13 proc. šiuo klausimu nuomonės neturėjo“, - skelbiama nepriklausomo Žmonių partijos portalo publikacijoje „Didelė dalis gyventojų jau norėtų pakeisti valdančiuosius: kuri grupė atrodo labiausiai nepatenkinta“. https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/didele-dalis-gyventoju-jau-noretu-pakeisti-valdanciuosius-kuri-grupe-atrodo-labiausiai-nepatenkinta.d?id=91086395

Pranešama, kad „nors dabartinis kontekstas yra sudėtingas ir žmonės jaučia įtampą dėl aukštos infliacijos, karo Ukrainoje bei jo sukeltų padarinių, bendros nusivylimo valdžia nuotaikos, pasak ekspertų, nulemtos ne vien to.“

Akivaizdu, kad Lietuvai atėjo laikas permainoms ir naujiems vėjams. Lietuvos politikos mokslininkai prognozuoja, kad kituose Seimo rinkimuose dideles perspektyvas turi S. Skvernelio vadovaujami demokratai, Ramūno Karbauskio vedami žalieji valstiečiai ir darbo žmonių teises atstovaujantys socialdemokratai, kurių lyderė yra Vilija Blinkevičiūtė.

Jei prognozės pasitvirtins, Lietuva drąsiai priims kylančius iššūkius ir padarys proveržį, įgyvendinant reikalingus pokyčius, kuriant tvarią, modernią, inovatyvią Lietuvą, lyderiaujančią visoje Rytų ir Centrinėje Europoje.