Viskas, ką reikia žinoti apie klimato kaitą

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://summit.news/2021/11/08... 2022-09-01 08:41:00, skaitė 440, komentavo 6

Viskas, ką reikia žinoti apie klimato kaitą

Al Gore'o naujausias klimato kaitos "sprendimas" yra masinis stebėjimas

Tuo tarpu naujais tyrimais nustatyta, kad 1 proc. turtingiausių žmonių anglies pėdsakas bus 30 kartų didesnis už tą, kuris yra suderinamas su pasaulinio atšilimo apribojimu iki 1,5°C.

Kalbėdamas iš privačių lėktuvų ir superjachtų savininkų susitikimo, kitaip vadinamo COP 26 aukščiausiojo lygio susitikimu, Alas Goras pristatė savo naujausią sprendimą, kaip sumažinti anglies dioksido išmetimą - masinį stebėjimą naudojant palydovus, jutiklius ir dirbtinį intelektą. Interviu MSNBC laidos vedėjai Andrei Mitchell Goras pareiškė, kad vadinamosios Climate TRACE koalicijos sukurta technologija leis stebėti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą ir išaiškinti kaltininkus.

"Nuosekliai gauname duomenis iš 300 esamų palydovų, daugiau kaip 11 000 antžeminių, oro ir jūrų jutiklių, daugybės interneto duomenų srautų ir dirbtinio intelekto", - aiškino Goras ir pridūrė: "Visa ši informacija sujungiama, matoma šviesa, infraraudonieji spinduliai, visa kita gaunama informacija, ir dabar galime tiksliai nustatyti, iš kur išmetamos šiltnamio efektą sukeliančios dujos."

Įterpkite čia gifą "Žmogus lokys kiaulė". Goras, kuris 2008 m. sakė, kad per penkerius metus neliks poliarinio ledo kepurės, tęsė: "Kitais metais mes turėsime informaciją apie kiekvieną elektrinę, naftos perdirbimo gamyklą, kiekvieną didelį laivą, lėktuvą, kiekvieną atliekų sąvartyną ir žinosime žmonių, atsakingų už kiekvieną iš šių šiltnamio efektą sukeliančių dujų srautų, tapatybes." Ir kas, prašau pasakyti, nutiks šiems klimato nusikaltėliams Al?

"Jei investuotojai, vyriausybės ar pilietinės visuomenės aktyvistai norės patraukti juos atsakomybėn, jie turės informaciją, kuria remdamiesi galės imtis veiksmų ir patraukti juos atsakomybėn", - skelbė Goras.

Video nuoroda

Goras ir jo 300 palydovų išsiaiškins, kad būtent elitinė itin turtinga prabangos klasė yra didžiausi pasaulio teršėjai. Europos aplinkos politikos instituto (IEEP) ir Stokholmo aplinkos instituto (SEI) atliktas naujas tyrimas parodė, kad iki 2030 m. 1 proc. turtingiausių žmonių anglies pėdsakas bus 30 kartų didesnis už tą, kuris atitinka Paryžiaus susitarime numatytą ambicingesnį tikslą - iki šio amžiaus pabaigos apriboti pasaulinį atšilimą iki 1,5 °C. Ataskaitoje pažymima, kad jei dabartinės tendencijos išliks, 2030 m. 1 proc. turtingiausiųjų teks 16 proc. viso pasaulyje išmetamo CO2 kiekio.

Dokumente pažymima, kad "jie vis labiau lemia pasaulinės nelygybės mastą ir, tikėtina, daro didesnį poveikį politiniam ir socialiniam nacionalinių išmetamųjų teršalų mažinimo pastangų priimtinumui", ir priduriama, kad "todėl pastebėtina, kad visose šalyse, kuriose išmetama daugiausia teršalų, 10 proc. ir 1 proc. turtingiausių gyventojų vartojimo pėdsakas vienam gyventojui gerokai viršija 1,5⁰C pasaulinį lygį vienam gyventojui".

"Vieno milijardieriaus skrydžio į kosmosą metu išmetamų teršalų kiekis viršytų kažkurio iš skurdžiausių milijardų Žemės gyventojų per visą gyvenimą išmetamų teršalų kiekį", - tolesniame pareiškime teigė Nafkote Dabi, Oxfam klimato politikos vadovė.

N. Dabi pridūrė, kad "atrodo, jog nedidelė elito dalis turi laisvą leidimą teršti aplinką. Jų išmetami per dideli kiekiai skatina ekstremalius orus visame pasaulyje ir kelia grėsmę tarptautiniam tikslui apriboti pasaulinį šildymą."

"Vien dėl 10 proc. turtingiausiųjų išmetamų teršalų per artimiausius devynerius metus galime viršyti sutartą ribą", - tęsė Dabi ir ragino: "Tai turėtų katastrofiškų padarinių kai kuriems pažeidžiamiausiems Žemės gyventojams, kurie jau dabar susiduria su mirtinomis audromis, badu ir skurdu."

Kaip pažymėjome praėjusią savaitę, į COP klimato kaitos aukščiausiojo lygio susitikimą atvyko daugiau kaip 400 elitinių aukštų svečių privačiais lėktuvais, o tai, konservatyviais skaičiavimais, prilygsta 13 000 tonų anglies dioksido. 

Džefas Bezosas, Bilas Geitsas ir princas Čarlzas, gyvenantys privačiais lėktuvais, super jachtomis ir skraidantys į kosmosą, iš karto ėmėsi pamokslauti likusiam pasauliui apie savo išmetamo anglies dioksido kiekį.