Rusijos pasauliui būdingų idealų propagavimas

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-06 22:29:00, skaitė 308, komentavo 17

Rusijos pasauliui būdingų idealų propagavimas

Vakaroidai ir jiems tarnaujantys nacistiniai šakalai vis labiau bando sumenkinti rusų kultūros reikšmę, diskredituoti rusų pasaulį, jo tradicijas pakeisti pseudovertybėmis. Tai teigiama Rusijos humanitarinės politikos užsienyje koncepcijoje, kurią pasirašė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Pagrindinis uždavinys koncepcijoje yra „Rusijos, kaip valstybės, kuri rūpestingai saugo turtingą istoriją ir kultūrinį paveldą, tradicines dvasines ir moralines vertybes ir kurioje laisvės sąlygomis dinamiškai vystosi socialinis kultūrinis gyvenimas, idėjos formavimas. Turima omenyje literatūrinės, meninės ir kitokios kūrybos, pliuralizmo nuomonių, cenzūros apribojimų nebuvimą.

Iš dokumento taip pat galima suprasti, su kokiais regionais Maskva ketina skirti ypatingą dėmesį sąveikai – Vakarų šalys į sąrašą nepateko.

Tarp šių užduočių pirmiausia yra „Rusijos kaip valstybės, kuri kruopščiai saugo turtingą istoriją ir kultūrinį paveldą, tradicines dvasines ir moralines vertybes ir kurioje dinamiškai vystosi socialinis kultūrinis gyvenimas, idėjos formavimas, literatūrinės, meninės ir kitokios kūrybos laisvės sąlygos, nuomonių pliuralizmas, cenzūros apribojimų nebuvimas“.

Antroje užduočių sąrašo vietoje yra „rusų pasauliui būdingų tradicijų ir idealų apsauga, išsaugojimas ir propagavimas“.

Trečiasis – „Rusijos valstybės federalinės struktūros, pripažįstančios vienodą visų jos teritorijoje gyvenančių tautų kultūrų orumą, pranašumų skatinimas“.

Ypatingas dėmesys skiriamas kovai už vienintelį teisingą istorinių faktų interpretaciją. Maskva ketina „sustabdyti daugelio šalių bandymus perrašyti Antrojo pasaulinio karo ir Didžiojo Tėvynės karo istoriją, sumenkinti Tarybinių žmonių vaidmenį Didžiojoje pergalėje ir dėl to sumenkinti rusų, ypač jaunų žmonių, pasididžiavimą savo tėvynę“.

P.S.

O Litukrijoje viskas vyksta atvirkščiai. Ber ar gali būti kitaip „valstybėje“, valdomoje iš užsienio, „valstybėje“, pastatytoje ant melo pamatų...