Kam naudingi JAV vyriausybės teiginiai, kad NSO grėsmė "eksponentiškai" didėja?

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://caitlinjohnstone.subst... 2022-09-06 22:54:00, skaitė 413, komentavo 13

Kam naudingi JAV vyriausybės teiginiai, kad NSO grėsmė

JAV Senato ataskaita, kuri yra 2023 finansinių metų žvalgybos leidimo įstatymo priedas, privertė žmones kalbėti dėl joje pateiktų netikėtų teiginių apie dabartinę JAV vyriausybės poziciją dėl NSO.

Turiu omenyje neatpažintus oro ir povandeninius reiškinius. 

Šis naujausias daikto, kurį visi vis dar laikome NSO, pavadinimas yra JAV vyriausybės būdas atkreipti dėmesį į tai, kaip šie tariami reiškiniai, kurie į pagrindinį dėmesį pradėjo patekti 2017 m., esą gali sklandžiai pereiti nuo kelionių oru prie judėjimo po vandeniu, kas buvo pavadinta "kryžminio transmediumo" judėjimu. Kadangi JAV karo mašinos šakos yra apytiksliai suskirstytos į pajėgas, kurios specializuojasi oro, jūrų, sausumos ir kosmoso operacijose, mintis, kad šie daiktai juda tarp šių sričių, sulaukia ypatingo dėmesio.

NSO entuziastai daugiausia dėmesio skiria papildymo daliai, kurioje keistai nurodoma, kad naujai pavadintas Vyriausybės neatpažintų kosminių ir povandeninių reiškinių jungtinis programų biuras nenagrinėja objektų, "kurie yra teigiamai identifikuoti kaip sukurti žmogaus", nes ši frazė akivaizdžiai suponuoja akivaizdžius padarinius. Tai suprantama; jei turite vyriausybinį biurą, atsakingą už neatpažintų reiškinių tyrimą, galite tiesiog pasakyti, kad jis nesigilins į reiškinius, kurie yra "teigiamai identifikuoti". Jums nereikėtų pridėti "identifikuoti kaip žmogaus sukelti", nebent tam turėtumėte konkrečią priežastį.

Tačiau man labiausiai į akis krenta Senato žvalgybos komiteto pirmininko Marko Vornerio (Mark Warner) teiginys, kad šie neatpažinti kosminiai ir povandeniniai reiškiniai yra "grėsmė", kuri "eksponentiškai didėja".

"Tuo metu, kai Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui kylančios tarpdalykinės transmediumo grėsmės didėja eksponentiškai, Komitetas yra nusivylęs lėtu DoD vadovaujamų pastangų įsteigti biurą šioms grėsmėms šalinti tempu", - rašo M. Warneris ataskaitoje. 

"Eksponentiškai" - labai stiprus žodis. Suprantant jį tiesiogine prasme, jis reiškia, kad NSO keliamos grėsmės JAV nacionaliniam saugumui didėja nerimą keliančiu greičiu. Jos greitai tapo daug didesnės nei anksčiau.

Kuo grindžiamas šis uždegantis teiginys? Kokią informaciją gauna JAV įstatymų leidėjai, kad galėtų daryti tokias išvadas ir teiginius? Nuo tariamo susidūrimo su NSO iki JAV senatoriaus plunksnos yra ilga informacijos tvarkymo grandinė, o korupcija gali pasireikšti bet kuriame tos grandinės taške (įskaitant pirmąją ir paskutinę grandį).

Daugeliu NSO klausimo aspektų išlieku agnostikas, įskaitant ir galimybę, kad po mūsų planetą skraido tikros nežemiškos ar ekstradimensinės būtybės, naudojančios mūsų mokslui nesuprantamas technologijas. Tačiau dėl vieno dalyko esu tvirtai įsitikinęs: kai tik JAV vyriausybė ką nors pradeda vadinti "grėsme", bet koks pasitikėjimas ir patiklumas turi būti nedelsiant išmestas pro langą.

Tai vyksta tuo metu, kai JAV įsitraukia į nuolat stiprėjantį naują šaltąjį karą prieš Rusiją ir Kiniją, ir žinome, kad per paskutinį šaltąjį karą CŽV siekė išnaudoti visuomenės paniką dėl NSO kaip psichologinį ginklą prieš sovietus, ir kad CŽV teigė, jog jos naujai sukurti šnipinėjimo lėktuvai buvo atsakingi už daugelį NSO stebėjimų šeštajame dešimtmetyje, o JAV kariuomenė tuo pačiu metu kūrė "skraidančių lėkščių" orlaivius. Tai taip pat įvyko po to, kai 2020 m. konferencijoje už įsigijimą, technologijas ir logistiką atsakingas Karinių oro pajėgų sekretoriaus padėjėjas pareiškė, kad Karinės oro pajėgos turi visiškai naują lėktuvo prototipą, sukurtą naudojant naują skaitmeninės inžinerijos technologiją, kuris "sumušė daugybę rekordų".

Šio naujo pagrindinio pasakojimo apie NSO ištakos taip pat labai įtartinos, o pagrindiniai veikėjai - nuo šešėlinio JAV žvalgybos kartelio veikėjų, tokių kaip Lue Elizondo ir Christopheris Mellonas, iki korumpuoto senatoriaus Harry Reido ir jo rinkimų kampanijos rėmėjo plutokrato Roberto Bigelow, taip pat "Blink-182" nario Tomo DeLonge'o, kuris tiki, kad žmoniją kankina piktavaliai ateiviai, besimaitinantys neigiamomis žmonių emocijomis, ir kad JAV kariuomenė didvyriškai saugo mus nuo jų piktų kėslų. Šių metų gegužę režisierius Stevenas Greenstreetas kartu su laikraščiu "The New York Post" sukūrė trumpą, gerai pagrįstą dokumentinį filmą, kuriame pateikė daugybę įrodymų, kad naujojo pasakojimo apie NSO pagrindas buvo sukurtas dėl žurnalistinio aplaidumo, aplaidumo, nutylėjimų, nutylėjimų ir atviro melo. Filmuotą medžiagą, kurioje matome šiuos tariamus aparatus, kad pagrįstume naująjį pasakojimą, sudaro neryškūs vaizdai, blyksniai ir dėmės, kurias visas galima paaiškinti žemiškais reiškiniais.

Taigi, mano nuomone, tai nėra tema, kurią galime tiesiog ignoruoti, kad ir kokia keista ir nepatogi NSO tema būtų rimtiems analitikams. Kad ir kokia tema tai būtų, kai JAV vyriausybė, remdamasi labai įtartinais argumentais, teigia, kad egzistuoja eksponentiškai auganti grėsmė, su kuria skubiai reikia kovoti karinėmis priemonėmis, laikas atsistoti ir pradėti kreipti dėmesį.

https://youtu.be/6XD4gQS_-qY

Aš pats neturiu jokio aiškaus supratimo, kas čia vyksta, išskyrus aiškų įspūdį, kad esame apgaudinėjami dėl kažko, kas gali būti labai svarbu. Ir man nesusidaro įspūdis, kad ir kiti žmonės labai aiškiai supranta, kas vyksta. 

Kai kurie sako, kad tai tik apgaulė, siekiant gauti daugiau lėšų kosmoso pajėgoms ar apskritai kariuomenei. Labai gali būti, kad taip ir yra, bet, kiek žinoma iš viešai prieinamos informacijos, nematome, kad kas nors sakytų ką nors panašaus į "Ei, mums reikia 40 mlrd. dolerių šiai NSO problemai spręsti".

Kai kas sako, kad tai yra dalis darbotvarkės, kuria siekiama pateisinti ginklų iškėlimą į kosmosą, tačiau įtariu, kad bet kas, galintis palaikyti šią darbotvarkę, palaikytų ją su teiginiu, kad mums reikia kovoti su NSO, arba be jo. Ir vėl problema, kad niekas nesako: "Ei, mums reikia ginklų į kosmosą dėl NSO".

Kai kas sako, kad tai tik sąmoningas "dėmesio atitraukimas", kuriuo siekiama, kad žmonės nesutelktų dėmesio į svarbesnius klausimus, tačiau problema ta, kad (A) imperija paprastai taip neatkreipia dėmesio ir (B) NSO klausimas nesulaukia daug pagrindinio dėmesio. Tai periferinė istorija, nykštukinė, palyginti su tokiomis tikromis propagandinėmis iniciatyvomis kaip Ukraina.

Kai kas sako, kad egzistuoja sąmokslas, kurio tikslas - naudojant aukštųjų technologijų ginkluotę sukurti netikrą ateivių invaziją ir suvienyti žmoniją po viena pasauline vyriausybe, tačiau tai gana populiari idėja, kurią virusiniuose "Netflix" filmuose stumia žinomas sukčius Stivenas Greeras (Steven Greer). Manau, kad šiuo metu pasaulis yra pakankamai paranojiškas, kad mažai kas patikėtų tokia psichologine operacija, net jei ji būtų kaip nors įtikinamai suorganizuota.

Kai kas sako, kad visas šis pasakojimas yra tik priedanga naujoms technologijoms, kurias imperija laiko paslaptyje, pateikdama oficialią poziciją, kad JAV vyriausybė neturi nieko bendra su keistomis transporto priemonėmis, kurias žmonės mato ore, kaip teigiama praėjusių metų ODNI ataskaitoje apie NSO. Tai neabejotinai paaiškintų imperijos narsą vienu metu konfrontuoti su Rusija ir Kinija, kai viešai žinomos jos ekonominės ir karinės galimybės rodytų, kad tai bloga idėja.

Tai gali būti paprasčiausia priežastis, nes kai Vašingtone įsitvirtins ortodoksija, kad NSO kelia grėsmę ir reikia kažką su jais daryti, galima lažintis, kad pamatysime, kaip milžiniškos pinigų sumos keliauja į kovą su šia grėsme ir kaip atsiranda karo technika, kurią galima panaudoti būsimose konfrontacijose su Rusija ir Kinija. Vašingtone yra daugybė būtybių, kurioms tai būtų naudinga ir kurios turėtų naudos iš šios darbotvarkės stūmimo. Gali būti, kad sutartys jau pasirašytos. Gali būti, kad tam jau skirta lėšų iš karo mašinos tamsiojo pinigų fondo, o visos šios viešos kalbos tėra pasakojimo valdymas, siekiant iš anksto pateisinti šias išlaidas, kai apie jas paaiškės informacija.

O gal tai šių dalykų mišinys arba nė vienas iš jų. Aš nežinau. Žinau, kad kažkas iš viso to turi naudos. Ir žinau, kad neprotinga tikėtis, jog žiauriausias ir tironiškiausias žemėje režimas pasakys mums tiesą apie NSO, kai jis iš to neturėtų jokios naudos, todėl mes, paprasti žmonės, turėtume stengtis patys suprasti, kas vyksta.

Manau, kad būtų gerai, jei žmonės iš antiimperinio spektro pakraščių pradėtų daugiau domėtis šiuo dalyku ir aprašytų tai, ką mato, nors už valdžios neskaidrumo sienų visko pamatyti neįmanoma. Priešingu atveju vieninteliai į tai žiūrintys žmonės bus NSO entuziastai, kurie tiesiog bet kokia kaina nori "atskleidimo", ir pačios imperijos veikėjai.