Italijos premjeras Salvini: "Nutraukite energetines sankcijas Rusijai, nes esame ant kelių"

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.zerohedge.com/ener... 2022-09-07 20:26:00, skaitė 332, komentavo 15

Italijos premjeras Salvini:

Europos solidarumas ir toliau trūkinėja augant protestams įvairiuose ES kampeliuose, o piliečiai piktinasi kolektyvine politika bet kokia kaina "pasipriešinti Rusijai" remiant Ukrainą. Pavyzdžiui, Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock prieš kelias dienas atvirai pareiškė, kad yra pasiryžusi remti Ukrainą, "nesvarbu, ką galvoja Vokietijos rinkėjai".

Tačiau kitur Italijos "Lygos" partijos lyderis Matteo Salvini (kurią didžioji žiniasklaida nuolat vadina "kraštutine dešiniąja", nors jis savo partiją apibūdintų kaip "sveiko proto" vyriausybe) sekmadienį nutraukė gretas kitų Europos lyderių, kurie pastaruoju metu, regis, pakartojo tam tikrą šios "pirmiausia Ukraina" politikos formą.

Sekmadienį M. Salvini paragino nutraukti Rusijai taikomas energetikos sankcijas, dėl kurių europiečiai tik "atsiduria ant kelių" dėl didesnių sąskaitų už energiją ir tiekimo trūkumo. "Praėjo keli mėnesiai, o žmonės už sąskaitas moka du, tris, net keturis kartus daugiau", - sakė jis interviu RTL radijui. "Ir po septynių mėnesių karas tęsiasi, o Rusijos Federacijos iždas pildosi pinigais".

Jis paaiškino, kad sankcijos ne tik neveiksmingos, bet ir smogė Italijai. Sakydamas, kad solidarizuojasi su Ukraina, jis nenori laikytis kažko, kas akivaizdžiai duoda priešingą rezultatą, kai smūgis labiau jaučiamas Europoje, ypač Italijoje, kurioje sparčiai auga energijos importo kainos, o ne Putino vyriausybės numatytame taikinyje.

Tokią pačią žinią jis paskelbė prie Komo ežero susirinkusiems Italijos politiniams lyderiams, kur pabrėžė, kad 140 mlrd. dolerių siekiantis Rusijos eksporto perteklius yra tiesioginis šių nesėkmingų sankcijų rezultatas.

"Ar turime ginti Ukrainą? Taip", - sakė M. Salvini. "Tačiau nenorėčiau, kad sankcijos labiau pakenktų tiems, kurie jas taiko, nei tiems, kurie nuo jų nukentėjo". Tuo tarpu "Politico" pažymėjo, kad jo koalicija rugsėjo pabaigoje vyksiančiuose nacionaliniuose rinkimuose turėtų iškovoti didelę pergalę: 

M. Salvini pasisakė likus kelioms savaitėms iki rugsėjo 25 d., kai italai eis prie balsadėžių į nacionalinius rinkimus, kuriuose, kaip tikimasi, laimės dešinioji koalicija, kuriai priklauso "Lyga". Todėl jo pastabos gali sukelti kitų ES politikų susirūpinimą dėl būsimos vyriausybės ryžto kovoti su Rusija, ypač atsižvelgiant į tai, kad viena iš M. Salvini sąjungininkių koalicijoje, Italijos brolių lyderė Giorgia Meloni, yra pažadėjusi tvirtai laikytis drauge su NATO dėl griežtų priemonių prieš Maskvą.  

M. Salvini paragino persvarstyti dabartinę taktiką, bet vis tiek pažadėjo, kad jei jo "Lygos" partija bus valdžioje, ji nenustos remti Ukrainos. "Jei pateksime į vyriausybę, ar pakeisime aljansus? Ne. Mes ir toliau giliai, išdidžiai ir tvirtai laikomės laisvų ir demokratinių Vakarų, kurie priešinasi karui ir agresijai, šaknų", - aiškino jis. "Tačiau jei priimame priemonę, kad pakenktume agresoriui, o po septynių mėnesių karo jis nenukentėjo, bent jau svarstyti apie pokyčius man atrodo teisėta."

"Mums tikrai reikia Europos skydo, kaip per COVID", - sakė M. Salvini, kalbėdamas apie kolektyvines priemones, kurios galėtų būti protingesnės mažinant energijos kainas ir išsaugant darbo vietas:

"Vietoje sankcijų, kurios turėjo pakenkti rusams, geriau būtų apsaugoti italus ir europiečius skydu, parašiutu", - sakė M. Salvini, rugsėjo 25 d. šiauriniame Bolzano mieste dalyvaudamas visuotiniuose rinkimuose.

"Vienintelė nepaprastoji padėtis šiuo metu yra sąskaitos už elektrą ir dujas. Rimta, kad viena politikos pusė to nesupranta", - sakė jis, turėdamas omenyje pirmiausia centro kairiuosius. "Tai žemyno ir nacionalinė problema".

Natūralu, kad (kaip ir būdinga JAV politiniam diskursui), vien dėl pasiūlymo atsisakyti bet kokių šiuo metu svarstomų sankcijų jo politiniai oponentai pavadino Salvini iš esmės Putino marionete. 

Tuo tarpu Jungtinėje Karalystėje, kurios lyderiai jau seniai reikalauja, kad gyventojai "aukotųsi" dėl Ukrainos...

#ThisMorning tapo visiškai distopiniu ir "Juodojo veidrodžio" principu, nes konkurso prizu pasiūlė apmokėti sąskaitas už energiją. twitter
- Scott Bryan (@scottygb) rugsėjo 5, 2022

Partijos "Kartu už ateitį" užsienio reikalų ministras Luigi Di Maio apkaltino M. Salvini, kad jo komentarai galiausiai kyla iš noro "padaryti paslaugą [Vladimirui] Putinui". Di Maio sakė sekmadienį duodamas interviu žiniasklaidai: "Italijos dešinieji labai aiškiai suvokia sankcijų klausimą: Tuo pat metu centro kairės Demokratų partijos lyderis Enrico Letta (Enrikas Leta) šmaikštavo: "Nemanau, kad Putinas galėtų tai pasakyti geriau".

Tačiau pabrėždama, kad tariami viščiukai tuoj grįš namo, pirmadienį "Reuters", atsižvelgdama į M. Salvini perspėjimus, rašo: "Italijos grynosios energijos importo išlaidos šiais metais padidės daugiau nei dvigubai ir sieks beveik 100 mlrd. eurų (99,5 mlrd. JAV dolerių), sakė ekonomikos ministras, perspėdamas, kad Roma negali leisti neribotą laiką, kad sušvelnintų smūgį ekonomikai."