Vienas iš "Greenpeace" įkūrėjų Patrickas Moore'as sako, kad klimato kaita pagrįsta klaidingais pasakojimais

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.zerohedge.com/mark... 2022-09-11 08:33:00, skaitė 284, komentavo 4

Vienas iš

Vienas iš "Greenpeace" įkūrėjų Patrickas Moore'as elektroniniame laiške, kurį gavo "The Epoch Times", teigė, kad jo pasitraukimo iš "Greenpeace" priežastys buvo labai aiškios: "Greenpeace" buvo "užgrobta" politinių kairiųjų, kai jie suprato, kad aplinkosaugos judėjime yra pinigų ir galios. Šiaurės Amerikos ir Europos [kairiųjų] politiniai aktyvistai pakeitė "Greenpeace" iš mokslu pagrįstos organizacijos į politinę lėšų rinkimo organizaciją", - sakė Mūras.

Moore'as paliko "Greenpeace" 1986 m., praėjus 15 metų nuo organizacijos įkūrimo. "Aplinkosaugos" judėjimas tapo labiau politiniu nei aplinkosaugos judėjimu", - sakė jis. "Jie pirmiausia orientuojasi į naratyvų, istorijų kūrimą, kurių tikslas - įvaryti visuomenei baimę ir kaltę, kad visuomenė siųstų jiems pinigus."

Jis sakė, kad jie daugiausia veikia už uždarų durų kartu su kitais politiniais veikėjais JT, Pasaulio ekonomikos forume ir pan. Tarpvyriausybinė klimato kaitos komisija [IPCC] "nėra mokslo organizacija", - sakė jis. "Tai politinė organizacija, kurią sudaro Pasaulinė meteorologijos organizacija ir Jungtinių Tautų aplinkosaugos programa.

"TKKK samdo mokslininkus, kad šie pateiktų jiems "informaciją", kuri paremtų "klimato kritinės padėties" pasakojimą.

Jų kampanijos prieš iškastinį kurą, branduolinę energiją, CO2, plastiką ir t. t. yra klaidinančios ir skirtos priversti žmones manyti, kad pasauliui ateis galas, jei nesužlugdysime savo civilizacijos ir nesunaikinsime ekonomikos. Dabar jie daro neigiamą įtaką tiek aplinkos, tiek žmonijos civilizacijos ateičiai".

"Šiandien kairieji yra priėmę daug politikos priemonių, kurios būtų labai pražūtingos civilizacijai, nes techniškai neįgyvendinamos. Pažiūrėkite tik į gresiančią energetikos krizę Europoje ir Jungtinėje Karalystėje, kuria naudojasi Putinas. Tačiau ją sukėlė jie patys, atsisakydami plėtoti savo gamtinių dujų išteklius, priešindamiesi branduolinei energetikai ir apskritai užimdami neįmanomą poziciją dėl iškastinio kuro", - rašė Moore'as.

Kairieji užgrobė "Greenpeace"

Jis teigė, kad "ekologija" aplinkai ir "taika" žmonėms buvo pagrindiniai organizacijos principai, tačiau taika buvo pamiršta, o ekologija tapo vienintele darbotvarke.

"Daugelis [vadinamųjų] "aplinkosaugos" lyderių dabar sakė, kad "žmonės yra Žemės priešai, gamtos priešai". Negalėjau sutikti, kad žmonės yra vienintelė bloga rūšis. Tai pernelyg panašu į "gimtąją nuodėmę", kad žmonės gimsta su blogiu, bet visos kitos rūšys yra geros, net tarakonai, uodai ir ligos", - tvirtino Mūras.

Jis sakė, kad naujoji vyraujanti filosofija yra ta, kad pasaulis būtų geresnis, jei būtų mažiau žmonių.

"Tačiau žmonės, kurie tai sakė, savanoriškai nesiruošė pirmieji išnykti. Jie elgiasi taip, tarsi būtų pranašesni už kitus. Toks "išdidumas" ir "pasipūtimas" yra blogiausia iš kardinalių nuodėmių", - sakė Mūras.

Aplinkosaugos aktyvistas

Žymus mokslininkas, ekologas ir ilgametis tarptautinės aplinkosaugos srities lyderis Patrickas Moore'as laikomas vienu iš labiausiai kvalifikuotų aplinkosaugos ekspertų pasaulyje. Jis taip pat yra didžiausios pasaulyje aplinkosaugos aktyvistų organizacijos "Greenpeace" įkūrėjas. P. Mūras 1974 m. Britų Kolumbijos universitete įgijo ekologijos mokslų daktaro laipsnį, o 2005 m. Šiaurės Karolinos valstybiniame universitete jam suteiktas garbės daktaro laipsnis.

1971 m. jis buvo vienas iš "Greenpeace" įkūrėjų ir devynerius metus ėjo Kanados "Greenpeace" prezidento pareigas. 1979-1986 m. Moore'as buvo "Greenpeace International" direktorius ir buvo šios grupės politikos ir veiklos krypčių formuotojas. Per 15 jo darbo metų "Greenpeace" tapo didžiausia pasaulyje aplinkosaugos aktyvistų organizacija.

1991 m. Mūras įkūrė konsultacinę bendrovę "Greenspirit", kuri daugiausia dėmesio skiria aplinkosaugos politikai, energetikai, klimato kaitai, biologinei įvairovei, genetiškai modifikuotam maistui, miškams, žuvininkystei, maistui ir ištekliams.

2006-2012 m. Moore'as buvo vienas iš JAV įsikūrusios aplinkosaugos rėmimo grupės "Švarios ir saugios energijos koalicija" (Clean and Safe Energy Coalition) pirmininkų.

2014 m. jis buvo paskirtas nepartinio Kanados viešosios politikos analitinio centro "Frontier Centre for Public Policy" Ekologijos, energetikos ir gerovės skyriaus pirmininku.

2019 ir 2020 m. Moore'as ėjo JAV įsikūrusios ne pelno siekiančios aplinkosaugos propagavimo grupės "CO2 Coalition", kurios tikslas - ginčyti klaidingus teiginius apie CO2, susijusius su klimato kaita, pirmininko pareigas.

Klaidingas pasakojimas apie chlorą

"Tuo metu, kai nusprendžiau palikti "Greenpeace", buvau vienas iš 6 "Greenpeace International" direktorių. Buvau vienintelis, turintis oficialų mokslinį išsilavinimą - gamtos mokslų ir miškininkystės bakalauro garbės daktaro laipsnį ir ekologijos daktaro laipsnį. Mano kolegos direktoriai nusprendė, kad "Greenpeace" turėtų pradėti kampaniją "Chloro uždraudimas visame pasaulyje".

Mūras sakė, kad tiesa, jog elementariosios chloro dujos yra labai toksiškos ir buvo naudojamos kaip ginklas Pirmajame pasauliniame kare. Tačiau chloras yra vienas iš 94 [natūraliai atsirandančių] periodinės lentelės elementų ir atlieka daugybę vaidmenų biologijoje ir žmonių sveikatai. Pavyzdžiui, valgomoji druska (NaCl arba natrio chloridas) yra būtina maistinė medžiaga visiems gyvūnams ir daugeliui augalų. NaCl neįmanoma uždrausti.

Jis pabrėžė, kad chloro pridėjimas į geriamąjį vandenį, baseinus ir SPA centrus buvo vienas svarbiausių pasiekimų visuomenės sveikatos istorijoje, siekiant užkirsti kelią per vandenį plintančių užkrečiamųjų ligų, tokių kaip cholera, plitimui. Be to, apie 85 proc. farmacinių vaistų gaminami naudojant su chloru susijusią chemiją, o maždaug 25 proc. visų mūsų vaistų sudėtyje yra chloro. Visi halogenai, įskaitant chlorą, bromą ir jodą, yra galingi antibiotikai; be jų medicina nebūtų tokia pati.

"Greenpeace" chlorą pavadino "Velnio elementu", o PVC, polivinilchloridą, arba tiesiog vinilą, vadina "nuodingu plastiku". Visa tai suklastota [ir] skirta visuomenei įbauginti. Be to, ši klaidinga politika stiprina požiūrį, kad žmonės nėra vertinga rūšis ir kad pasauliui būtų geriau be jų. Negalėjau įtikinti savo kolegų "Greenpeace" direktorių atsisakyti šios klaidingos politikos. Tai man buvo lūžio taškas", - sakė Mūras.

Klaidingas pasakojimas apie baltuosius lokius

Paklaustas, kaip "Greenpeace" panaudoja didžiules aukas, Moore'as atsakė, kad jos naudojamos "labai dideliam darbuotojų skaičiui" (greičiausiai daugiau nei 2 000), didelėms reklamoms ir lėšų rinkimo programoms apmokėti. Ir beveik visos organizacijos reklamos, skirtos lėšoms rinkti, paremtos melagingais pasakojimais, kuriuos jis kruopščiai paneigė savo knygose, vienas iš pavyzdžių - baltosios meškos.

"Žiniasklaida, "Greenpeace" ar politikai, teigiantys, kad baltosios meškos nyksta dėl tirpstančio Arkties ledo, niekada nemini 1973 m. visų poliarinių šalių pasirašytos Tarptautinės sutarties dėl baltųjų lokių, kuria uždrausta neribota baltųjų lokių medžioklė. Iš tikrųjų baltųjų lokių populiacija padidėjo nuo 6-8 tūkst. 1973 m. iki 30-50 tūkst. šiandien. Tai nėra ginčijama", - sakė Mūras.

"Tačiau dabar jie sako, kad baltasis lokys išnyks 2100 m., tarsi turėtų stebuklingą krištolinį rutulį, galintį nuspėti ateitį. Iš tikrųjų praėjusią žiemą Arktyje ledo plotas, palyginti su ankstesniais metais, padidėjo, o Antarktidoje praėjusią žiemą buvo šalčiau nei per pastaruosius 50 metų."

Mūras sakė, kad jis nepretenduoja viską žinoti ir užtikrintai nuspėti ateitį, kaip tvirtina daugelis "ekstremalių klimato kaitos situacijų" verslo atstovų.

Aplinkosaugos apokalipsės teorijos tikslas

"Manau, kad žmonių populiacija visada buvo pažeidžiama žmonių, kurie pranašauja pražūtį, remdamiesi melagingomis istorijomis", - sakė Mūras.

"Actekai mėtė mergeles į ugnikalnius, o europiečiai ir amerikiečiai 200 metų degino moteris kaip raganas, tvirtindami, kad tai "išgelbės pasaulį" nuo piktų žmonių. Tai buvo [vadinama] "bandos mentalitetu", "grupiniu mąstymu" ir "kultiniu elgesiu". Žmonės yra socialiniai gyvūnai, kuriems būdinga hierarchija, o aukštą padėtį lengviausia užimti pasitelkus baimę ir kontrolę."

Mūras sakė, kad aplinkos apokalipsės teorija daugiausia susijusi su "politine galia ir kontrole", ir pridūrė, kad jis siekia parodyti žmonėms, jog padėtis nėra tokia neigiama, kaip jiems sakoma.

"Šiandien turtingiausiose šalyse mūsų palikuonys priima sprendimus, už kuriuos turės sumokėti mūsų anūkai", - sakė jis. "Prognozės, kad pasaulis eina į pabaigą, skamba jau tūkstančius metų. Nė karto tai neišsipildė. Kodėl turėtume tuo tikėti dabar?"

"Žmonės natūraliai bijo ateities, nes ji nežinoma, kupina rizikos ir sudėtingų sprendimų. Manau, kad šiame apokalipsės judėjime taip pat yra "savigailos" elementas."

Moore'as sakė, kad šiandien jaunoji karta mokoma, jog žmonės yra neverti ir naikina žemę. Dėl šios indoktrinacijos jie jaučiasi kalti ir gėdijasi savęs, o tai yra neteisingas gyvenimo būdas.

Anglies dioksido demonizavimas

"Labai nedaug žmonių tiki, kad pasaulis nešyla. Duomenys aiškiai rodo, kad pasaulis šyla maždaug nuo 1700 m., t. y. 150 metų prieš tai, kai pradėjome naudoti iškastinį kurą. 1700 m. buvo pats mažojo ledynmečio įkarštis, kai buvo labai šalta ir dėl to kilo derliaus nuostoliai bei badas. Prieš tai, apie 1000 m. po Kristaus, buvo viduramžių šiltasis laikotarpis, kai vikingai ūkininkavo Grenlandijoje. [Prieš tai, apie 500 m. po Kristaus, buvo tamsieji amžiai, o prieš tai - Romos šiltasis laikotarpis, kai buvo šilčiau nei dabar, o jūros lygis buvo 1-2 metrais aukštesnis nei dabar", - sakė Mūras.

"Net iki maždaug 1950 m. sunaudojamo iškastinio kuro ir išmetamo CO2 kiekis buvo labai mažas, palyginti su šiandiena. Nežinome šių periodinių temperatūros svyravimų priežasties, bet tai tikrai nebuvo CO2." Mūras patikslino, kad "mažumos nuomonė" yra ne apie Žemės temperatūros istoriją, o apie temperatūros ir CO2 santykį, kuris yra ginčo centre.

"Šiuo atžvilgiu sutinku, kad daugelis mano, jog CO2 yra pagrindinė atšilimo priežastis. CO2 yra nematomas, todėl niekas iš tikrųjų negali matyti, ką jis daro. Ir ši "dauguma" daugiausia yra mokslininkai, kuriems moka politikai ir biurokratai, žiniasklaida, kurianti antraštes, arba pinigus uždirbantys aktyvistai. [Likusi dalis yra] visuomenė, kuri tiki šia istorija, nors iš tikrųjų nemato, ką daro CO2", - sakė Mūras.

Mūras pateikė 350 metų (nuo 1659 m. iki 2009 m.) centrinėje Anglijoje nepertraukiamai matuotos temperatūros grafiką. "Jei anglies dioksidas būtų pagrindinė atšilimo priežastis, tuomet temperatūra turėtų kilti išilgai anglies dioksido kreivės, tačiau taip nėra", - aiškino jis.

Moore'as CO2 demonizavimą pavadino "visiškai absurdišku". Jis pridūrė, kad CO2 yra visos gyvybės Žemėje pagrindas, o jo koncentracija atmosferoje šiandien, net ir didėjant, yra mažesnė nei didžiąją gyvybės egzistavimo dalį.

Didėjantis CO2 kiekis koreliuoja su didesniu plantacijų skaičiumi: Tyrimas

2013 m. atlikto tyrimo metu nustatyta, kad per pastaruosius 30 metų padidėjęs anglies dioksido (CO2) kiekis padėjo pagausinti žaliąją augmeniją sausringuose pasaulio regionuose.

 

Australijos vyriausybinė agentūra CSIRO tyrimą atliko bendradarbiaudama su Australijos nacionaliniu universitetu (ANU). Duomenys buvo pagrįsti 1982-2010 m. palydoviniais stebėjimais Australijos, Šiaurės Amerikos, Artimųjų Rytų ir Afrikos sausringose vietovėse. Nustatyta, kad dėl vadinamojo "CO2 tręšimo" tiriamoje teritorijoje lapų danga padidėjo 11 proc. Tyrime teigiama, kad tręšimo efektas pasireiškia, kai padidėjęs CO2 kiekis suteikia galimybę lapams fotosintezės metu - proceso, kurio metu žalieji augalai saulės šviesą paverčia cukrumi, - išgauti daugiau anglies iš oro arba prarasti mažiau vandens į orą, arba ir viena, ir kita.

"Jei dėl padidėjusio CO2 kiekio sumažėja atskirų lapų sunaudojamo vandens kiekis, augalai sausringoje aplinkoje reaguoja padidindami bendrą lapų skaičių. Šiuos lapų dangos pokyčius galima aptikti per palydovą, ypač dykumose ir savanose, kur lapų danga yra ne tokia pilna kaip drėgnose vietose", - teigia CSIRO mokslininkas Randallas Donohue'as.

Pasaulinio atšilimo naratyvo laužymas

"Klimato pavojaus signatarai nori aptarti žinias apie klimatą tik nuo 1850 metų. Laikotarpį prieš tai jie vadina priešindustriniu amžiumi. Šis "ikiindustrinis amžius" buvo daugiau nei 3 mlrd. metų, kai Žemėje buvo gyvybė. Tuo laikotarpiu [įvyko] daug klimato pokyčių, įskaitant ledynmečius, šiltnamio amžius, didelius išnykimus dėl asteroidų smūgių ir kitų nežinomų priežasčių", - sakė Mūras.

"Šiandien Žemė yra Pleistoceno ledynmetyje, kuris prasidėjo prieš 2,6 mln. metų. ... Taigi, paskutinis didelis apledėjimas, kurio pikas buvo pasiektas prieš 20 000 metų, nebuvo ledynmečio pabaiga. Mes vis dar esame pleistoceno ledynmetyje, kad ir kaip tai norėtų paneigti klimato panikos šalininkai."

Jis sakė, kad didžioji dabartinės panikos dėl klimato ironija yra ta, kad Žemė šiandien yra šaltesnė nei buvo 250 mln. metų prieš prasidedant pleistoceno ledynmečiui. O CO2 kiekis dabar yra mažesnis nei per daugiau nei 95 proc. visos Žemės istorijos.

"Bet jūs to niekada nesužinosite, jei klausysitės visų žmonių, kuriems naudingas melas, kad Žemė netrukus taps per karšta gyvybei ir kad CO2 taps didesnis nei per visą Žemės istoriją", - sakė Mūras.


Daugiau CO2 yra naudinga aplinkai ir žmonėms

Pasak Mūro, beveik visi komercinių šiltnamių augintojai visame pasaulyje perka CO2, kad galėtų jį įleisti į savo šiltnamius ir gauti iki 60 proc. didesnį derlių.