Situacija darosi dramatiška – nepavyksta sustabdyti žmonių srautų į Baltarusiją

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/situacija... 2022-09-16 02:50:00, skaitė 286, komentavo 5

Situacija darosi dramatiška – nepavyksta sustabdyti žmonių srautų į Baltarusiją

L. Kasčiūnas (antras iš kairės).

Lietuviai nežiūri rimtai į perspėjimus, kad Baltarusijoje ir Rusijoje jiems gresia pavojus.

„Ir toliau keliauja į priešiškas valstybes“, - skelbiama analitinėje analizėje „Į Baltarusiją iš Lietuvos toliau plūsta minios: nepadeda net baisiausi perspėjimai“.

zzxz.jpg

Paaiškėjo, kad nepadeda net ir patys šiurpiausi gąsdinimai, žmonės nepaiso Lietuvos specialistų ir tarnybų įspėjimų, rizikuodami savo sveikata ar net gyvybe keliauja priešams tiesiai į rankas.

„Mes ne vieną kartą esame perspėję – galvokite, ką darote, kai važiuojate į Rusiją, ar Baltarusiją“, – teigia Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Bet kad ir kiek raginimų nevykti į šias šalis bebūtų, eilės pasienio postuose kaip buvo, taip ir liko.

„Nuo balandžio vidurio, A. Lukašenkai nusprendus lietuvius įsileisti be vizų, sieną su Baltarusija į priekį ir atgal lietuviai kirto daugiau nei 300 tūkst. kartų“, - šiurpią tiesą atskleidžia nepriklausoma užsakomoji Lietuvos žiniasklaida.

Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnai nuolatos praneša apie ne tik gresiančius, bet kaip girdime ir realiai įvykstančius pavojus, tačiau ir toliau žmonės važiuoja ir važiuoja.

Šaltiniai saugumo struktūrose informavo, kad tokia situacija yra taip pat hibridinė ataka, tačiau ji vadintina hibridine-įsiurbiamąja ataka, kai Lietuvos piliečiai tarsi įsiurbiami atvykti į priešų teritoriją.