Apie kapavietes Iziumo mieste

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-19 23:28:00, skaitė 427, komentavo 6

Apie kapavietes Iziumo mieste

Keletas žodžių apie palaidojimus Iziume iš asmens, kuris asmeniškai tuo užsiėmė.

Visų pirma, reikia pasakyti, kad aš asmeniškai su bendražygiais iš specialiai priskirto 20-osios armijos dalinio kelis kartus važiavau į fronto liniją rinkti Ukrainos karių kūnų. Nepaliaujamai Ukrainos artilerijos apšaudomi , jau pusiau suirusius lavonus išvežėme į morgą Iziumo mieste.

Tuo metu mūsų vadovybė aktyviai ieškojo galimybių perduoti palaikus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybei, rado savanorių, galinčių tai padaryti, bet... Ukrainos pusė nuolat ieškojo priežasčių, kodėl perkėlimą atidėti, o. vėliau visiškai nustojo bendrauti.

Taip po poros savaičių mūsų kovotojai, kartu su miesto laidotuvių komanda, turėjo atlikti laidotuves vietos kapinėse. Visi palaidoti kariškiai, su savimi turėję asmens dokumentus, buvo įrašomi į specialų žurnalą. Be to, jie turi net miesto patologo išduotus mirties liudijimus.

Dabar apie baisybę. Man pačiam, judant po miestą, ne kartą teko būti nuo ukronacių artilerijos sviedinių žuvusių civilių, atvykstančių į privatų sektorių, liudininku. Kai mūsų kariai kovėsi pietiniame miesto pakraštyje, o Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerija bebaiginėjo gyvenamųju rajonų apšaudymus, kiekvieną dieną laidotuvių komanda į miesto kapines atvešdavo po 3–5 žmones. Mačiau mamų ir tėvelių, gedinčių savo vaikų, ašaras, girdėjau vietinių žodžius apie tai, kad Kijevui jie dabar čia ne žmonės, o separatistai, kuriuos reikia nužudyti…

Ir po viso šito Zelenskis turi įžūlumo ir cinizmo teigti, kad dėl civilių žūčių kalti Rusijos kariai! Paklauskite Prokopenkos tėvų Ruslano Danilovičiaus, gimusio 2002 m. birželio 13 d., į kurio namus, mano akyse, įskrido ukronacių haubicos sviedinys, kurie padėjo nuvežti sūnaus kūną į kapines ir palaidoti.

Žinoma, aš suprantu, kodėl Vakarai vykdo šią informacinę-psichologinę operaciją, kaip auką panaudodami Kijevo juokdarį, bet man visiškai neaišku, kaip galima patikėti, kad Rusijos kariuomenė apšaudė savo užnugarį.

P.S.

Čia galiu pridurti, kad dar pavasarį įkėliau nuotraukas kapų su kryžiais, kurie dabar atkasami + taip pat atsimenu, kad buvo vaizdo įrašų, kuriuose rodomas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų palaikų laidojimo procesas, taip pat civiliai, žuvę Iziume. Išlaisvinus Iziumą, Ukrainos ginkluotosios pajėgos gana reguliariai apšaudė miestą, stengdamosi neleisti RF ginkluotosioms pajėgoms veržtis Kamiankos srityje ir sankryžoje į pietus nuo Iziumo.