80 proc. Vokietijos vidutinio dydžio įmonių liko Rusijoje nepaisant sankcijų

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-09-20 18:34:00, skaitė 179, komentavo 3

80 proc. Vokietijos vidutinio dydžio įmonių liko Rusijoje nepaisant sankcijų

Vienas iš vadovų pažymėjo, kad maždaug 400 rusų šeimų pragyvenimas priklauso nuo to, ar jis liks versle. didžiosios tarptautinės, rašoma portale Remix News. 

 

 

Vokietijos bendrovės, tokios kaip SAP, turėjo pasiduoti visuomenės nuomonės spaudimui ir pasitraukti iš Rusijos rinkos, vidutinio dydžio įmonės, kurios nėra dėmesio centre, ramiai tęsia savo veiklą, stengdamosi visomis išgalėmis apeiti sankcijas.

Tiesą sakant, 80 proc. vokiečių įmonių liko šalyje, pabrėždamos, kiek daug Vokietijos įmonių savininkų, kalbant apie karą Ukrainoje, pirmenybę teikia praktiniams ekonominiams interesams, teigiama Vokietijos verslo savaitraščio "Wirtschaftswoche" pranešime.

Kalbėdamas su žiniasklaidos priemone, vienas Vokietijos įmonės vadovas išsamiai pasakoja, kaip jo įmonė ir kitos siekia atkurti Europos ir Rusijos ekonominius santykius.

Neaukokite Vokietijos dėl Ukrainos - Vokietijos prekybos asociacija prašo kanclerio F. Scholzo nutraukti sankcijas Rusijai, kad būtų išsaugota ekonomika.

Atvirą laišką pasirašiusieji teigia, kad Ukraina yra viena labiausiai korumpuotų šalių pasaulyje.

Įmonės vadovas nurodė, kad šiuo metu didžiausia problema, su kuria jie susiduria, yra rusų ir europiečių kontaktų trūkumas. Be to, nėra rusų ir ukrainiečių bendradarbiavimo.

Direktorius teigė, kad jo įmonė turi padalinių abiejose šalyse ir nuo 2014 m. jie deda daug pastangų, kad jų verslas nenutrūktų. Kita vertus, didžiosios Vokietijos bendrovės neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik palikti Rusijos rinką, o tos, kurios nenorėjo to daryti, pavyzdžiui, kai kurie Europos automobilių gamintojai, patyrė didelį visuomenės ir politinį spaudimą. Tačiau vidutinio dydžio bendrovės liko nepastebėtos ir išvengė visuomenės dėmesio.

Daugiau nei du trečdaliai vidutinio dydžio Vokietijos įmonių, t. y. apie 80 proc. įmonių, nepaisė sankcijų, sugalvojo kūrybiškų būdų, kaip pakeisti trūkstamas dalis ir žaliavas, ir stengėsi užtikrinti, kad jų veikla išgyventų karą.

Kalbėdamas su Vokietijos laikraščiu, įmonės vadovas jaučiasi atsakingas už savo darbuotojus rusus, sakydamas, kad nuo to, ar jie išliks versle, priklauso maždaug 400 šeimų pragyvenimas.

Kol kas jiems tai pavyko, ir jie dirba laukdami karo pabaigos ir ekonominių santykių normalizavimo.

Vokietijos verslininko teiginiai atkartoja "Macro Advisory" duomenis, kurie buvo paskelbti liepos mėn. Remiantis jais, mažiau nei 5 proc. mažų ir vidutinių Vokietijos įmonių dėl karo nusprendė pasitraukti iš Rusijos rinkos ir tik 4 proc. Rusijos-Vokietijos prekybos rūmų narių paskelbė, kad visiškai pasitrauks iš Rusijos rinkos. Organizacija atliko 1050 savo narių apklausą, siekdama išsiaiškinti, kaip jos mato savo verslo Rusijoje ateitį. Likusios planuoja tęsti veiklą rinkoje be jokių pokyčių, iš dalies atsisakydamos naujų projektų arba keisdamos savo struktūrą, teigia prekybos rūmai.

https://rmx.news/germany/80-of-german-medium-sized-businesses-have-remained-in-russia-despite-sanctions/