D. Nausėdienė per paramos vakarienę Niujorke: privalome padėti atkurti Ukrainą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/d-na... 2022-09-22 18:57:00, skaitė 372, komentavo 13

D. Nausėdienė per paramos vakarienę Niujorke: privalome padėti atkurti Ukrainą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė trečiadienio vakarą dalyvavo Niujorke surengtoje paramos Ukrainai vakarienėje.

D. Nausėdienė renginyje kreipdamasi į svečius pabrėžė, kad, prasidėjus karinei Rusijos agresijai prieš Ukrainą, į Lietuvą ieškoti prieglobsčio atvyko daugiau nei 65 tūkst. ukrainiečių karo pabėgėlių, tarp kurių daugiausia moterys ir vaikai.

„Lietuviai ukrainiečiams atvėrė savo namų duris ir, svarbiausia, savo širdis. Suteikėme pabėgėliams tai, ko jiems reikėjo labiausiai – saugumą, pastogę, darbą, mokyklas ir darželius. Jie atėjo ieškoti pagalbos ir mes žinojome, kad privalome ją suteikti. Tačiau privalome žvelgti ir į ateitį – padėti išsaugoti Ukrainai jos žmones ir vaikus, jų tautinį identitetą, padėti kurti karą laimėjusią Ukrainą“, – sakė pirmoji ponia.

D. Nausėdienės teigimu, kartu su Ukrainos pirmąja ponia Olena Zelenska inicijuotas Ukrainos centras Lietuvoje pirmosiomis karo dienomis tapo itin reikiamu emociniu prieglobsčiu ukrainiečių šeimoms, tačiau ateities perspektyvoje gali tapti rimtu įrankiu padedant sutvirtinti Ukrainą.

„Šiandien Ukrainos centras, kokį jį matome kartu ponia Olena Zelenska ateityje, yra tarsi nuolat augantis organizmas. Siekiame, kad jis taptų Ukrainos informacijos ir kultūros centru Lietuvoje: pristatytų Ukrainos kultūrą ir meną, vykdytų ukrainiečių ir lietuvių kalbų mokymo programas, o ateityje stiprintų Ukrainos kultūrinę diplomatiją ir pristatytų šalį pasauliui“, – sakė pirmoji ponia.

D. Nausėdienė akcentavo, kad vis tik didžiausiu tikslu šiandien išlieka emocinė parama moterims ir vaikams, padedant susitaikyti su patirtais karo baisumais. Tam būtina ne tik savanorių ir organizacijų susitelkimas, bet ir finansinė parama.

Paramos renginys 77-osios Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos metu surengtas Lietuvos Respublikos nuolatinio atstovo Jungtinėse Tautose ambasadoriaus Ryčio Paulausko kvietimu kartu su „Audrey and Martin Gruss“ fondo atstovais.

LRP inf.