Idealizuojantiems Rusiją, pasakysiu atvirai – tai yra beveik toks pats „Š“ kaip ir ES

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/idea... 2022-09-27 03:49:00, skaitė 463, komentavo 36

Idealizuojantiems Rusiją, pasakysiu atvirai – tai yra beveik toks pats „Š“ kaip ir ES

Kai pakritikuoju Rusiją ir jos politiką, mane užsipuola Rusijos garbintojai ir pradeda svaidytis kaltinimais, kad aš parsidaviau ir pakeičiau plokštelę. Pasakysiu sąžiningai – Rusija yra tokia pat iškrypusi kaip ir Europos Sąjunga, o dauguma rusų stengiasi kopijuoti Vakarus. Paklausite, kaip? Su savo „euroremontais“, pripūstais papais, subinėmis ir visomis kitomis galūnėmis. Didmiesčiuose tokių pilna, kaip ir bet kuriame Europos mieste. Rusijos kaimuose situacija kitokia, bet ir pas mus kaime kitaip nei Vilniuje…

Europoje siaučia laukinis kapitalizmas, lygiai taip pat ir Rusijoje. Viduriniosios klasės greitai nebeliks, liks oligarchai ir juodadarbiai. Vienas iš pliusų yra tas, kad Rusijoje dar nėra gėjų paradų, tačiau visas kitas „europietiškas vertybes“ jie jau turi.

Visų iškrypimų priežastis yra kapitalistinė sistema, kuri žmogų sugyvulina. Norintiems, kad į Lietuvą ateitų Rusija ir išvaduotų nuo Landsbergių klano, turėsiu pasakyti nekokią žinią ir nuvilti – ten korupcija daug didesnė nei Lietuvoje. Mano kolega Olegas Titorenka kažkuomet taip pat idealizavo Rusiją, susitvarkė dokumentus visai šeimynai ir išvažiavo ten gyventi. Po trijų mėnesių sugrįžo į savo kaimelį Lietuvoje…

Vienintelė Baltarusija dar kažkaip laikosi ir nepasiduoda iškrypusiam pasauliui – gina šeimos vertybes, kultūrą, papročius, tradicijas… Tai yra didžiulis Baltarusijos prezidento nuopelnas. Jeigu jis „dings“, tuomet bus galima drąsiai teigti, kad tai buvo paskutinė šalis, atsilaikiusi prieš iškrypėlišką Vakarų pasaulį.

Norintiems išlikti žmonėmis, nematau kitos išeities, kaip tik jungtis į bendruomenes ir vengti kontaktų su avingalviais, kurie kaifuoja kapitalistiniame iškrypėlių pasaulyje. Kito kelio nematau. Vienintelis kelias yra šviesti žmones ir ieškoti bendraminčių, kad elementariai būtų su kuo pabendrauti.

Tiek šiam kartui.

Vaidas Žemaitis Lekstutis