JT pasakoja WEF, kaip bendradarbiauja su technologijų platformomis, kad skatintų naratyvus

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://reclaimthenet.org/un-t... 2022-10-03 10:10:00, skaitė 398, komentavo 3

JT pasakoja WEF, kaip bendradarbiauja su technologijų platformomis, kad skatintų naratyvus

"Mums priklauso mokslas ir manome, kad pasaulis turėtų jį žinoti, taip pat ir pačios platformos." - Melissa Fleming 

Video

Pasaulio ekonomikos forumas (WEF) surengė darnaus vystymosi poveikio susitikimus, kuriuose nerinktos grupės surengė diskusiją "Kova su dezinformacija", kurioje dalyvavo JT, Brauno universitetas ir net CNN. Diskusijoje buvo aptarta, kaip geriausiai kontroliuoti pasakojimus tokiais klausimais kaip klimato kaita ir COVID-19.

JT generalinio sekretoriaus pavaduotoja pasaulinei komunikacijai Melissa Fleming pažymėjo, kad JT bendradarbiavo su didžiosiomis technologijų bendrovėmis, įskaitant "Google" ir "TikTok", siekdama kontroliuoti su COVID ir klimato kaita susijusius pasakojimus.

"Mums priklauso mokslas ir manome, kad pasaulis turėtų jį žinoti, taip pat ir pačios platformos", - sakė ji.

JT teigė, kad bendradarbiavo su "Google", siekdama daryti įtaką paieškos rezultatams apie klimato kaitą, kad "autoritetingų" šaltinių pasakojimai būtų rodomi paieškos rezultatų viršuje.

"Bendradarbiavome su "Google", - sakė Fleming. "Pavyzdžiui, jei "Google" paieškoje rasite žodį "klimato kaita", paieškos viršuje gausite įvairiausių JT šaltinių.

"Šią partnerystę pradėjome, kai buvome šokiruoti, pamatę, kad į "Google" įvedus žodį "klimato kaita", pačiame viršuje gauname neįtikėtinai iškreiptą informaciją."

JT taip pat teigia, kad bendradarbiavo su "TikTok" projekte, pavadintame "Team Halo", siekdama kontroliuoti naratyvus, susijusius su COVID-19.

"Turėjome dar vieną patikimų žinučių projektą, kuris vadinosi "Team Halo", kuriame mokėme viso pasaulio mokslininkus ir kai kuriuos gydytojus dirbti su "TikTok", o "TikTok" dirbo kartu su mumis", - sakė Flemingas.

"Dar viena tikrai svarbi mūsų strategija buvo pasitelkti įtakingus asmenis, - sakė ji ir pridūrė: - įtakingus asmenis, kurie tikrai noriai, turėdami didžiulius sekėjus, bet tikrai noriai padėjo nešti žinutes, kurios turėjo pasitarnauti jų bendruomenėms, ir jais buvo pasitikima daug labiau nei Jungtinėmis Tautomis, kurios jiems kažką pasakoja iš Niujorko būstinės."

Diskusiją "Kova su dezinformacija" vedė WEF vykdomasis direktorius Adrianas Monckas. A. Monckas sakė, kad CNN yra strategijos, kuria siekiama "valdyti pasakojimą", dalis.

"CNN yra ir organizacija, kuri bando įprasminti pasaulį, ir bando nustatyti faktus; ji taip pat yra politinio karo dėl to, kam priklauso naratyvas, dalis", - sakė jis.