R.Karbauskis: Kremlius turi „Gulbių ežerą“, o konservatoriai – A. Kubilių

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-10-03 23:22:00, skaitė 248, komentavo 1

R.Karbauskis: Kremlius turi „Gulbių ežerą“, o konservatoriai – A. Kubilių

Kremlius turi „Gulbių ežerą“, o konservatoriai – A. Kubilių. Ir vieni, ir kiti paleidžia dūmų uždangą į eterį, kai neturi kaip pasiaiškinti.

Lietuvoje rekordinė infliacija, energetikos krizė. O valdžia, vietoje strategijų kūrimo ir skubių veiksmų, kurie padėtų žmonėms ir šalies pramonei išgyventi, tesugeba paleisti į darbą seną patefoną su užstrigusia propagandine plokštele.

Ši valdžia, atrodo, nenori, kad Lietuva pasigamintų reikiamą kiekį energijos pati ir kiek įmanoma greičiau. Kodėl? Valdžiai neapsimoka? Niekas nenubyrės? Ar kažkas neleidžia, nes reikia silpnos Lietuvos?

Nors į Lietuvos energetikos sektorių investuoti milijardai, kažkodėl energetikos krizė skaudžiausiai smogė ne kam kitam, o Lietuvai. Kodėl? Kur nesueina galai? Konservatoriai nesileidžia į jokias diskusijas, jas baigia, joms net neprasidėjus, o keliančius klausimus tesugeba išvadinti „vatnikais“ ir Lietuvos priešais. Kodėl? 

„Vatnikais“ išvadinti ir visi, kurie nenorėjo, kad Lietuvoje būtų statoma nauja atominė elektrinė. A. Kubilius nuolat dėl to kaltina mane. Šiandien labai džiaugiuosi, kad Lietuvoje nėra objekto, kurį Putinas dabar grasintų susprogdinti ir visi Lietuvos žmonės taptų jo įkaitais. Akivaizdu, kad konservatorių kaltinimams tiktų abu variantai. Nėra- blogai, būtų- tie patys konservatoriai apsiputodami pasakotų, kokią grėsmę Visagino atominė elektrinė kelią nacionaliniam saugumui. 

Be to, vertinant, kaip viskas vyko prie konservatorių Lietuvoje su strateginiais objektais, nauja elektrinė nebūtų pastatyta iki šiol, nes ji būtų buvusi tik pretekstas plauti valstybės pinigus, būtų jau keliasdešimt kartų dirbtinai išbranginta ir tapusi amžina pinigų plovykla. 

Valdžia bando sukurti „pakentėkime“ atmosferą, kaskart traukdami iš skrybėlės tą patį triušį. Tačiau prasiplovusiems akis nuo jų propagandos, tapo akivaizdu, kad gyvename kažkokioje kitokioje valstybėje, nei kitos ES valstybės. Karas Ukrainoje liečia visą Europą, tačiau kitos šalys ieško sprendimų ir juos randa. O ką veikia Lietuvos valdžia? Gėda...

Svarbu, kad žinotumėte, jog teismai nebaudžia ir nebaus politikų, kurie skleidžia šmeižtą, o teismui nurodo, jog tai tiesiog jų nuomonė. Konservatoriai drabstosi purvais, kurie neturi nieko bendro su tikrove, o tu turi viešai teisintis, nes kreiptis į teismą prasmės nėra. Žinant, kokią įtaką valdžia turi žiniaskaidai, bandyti apsiginti nuo konservatorių šmeižto yra beveik neįmanoma. Taip naikinama valdžios kritikų reputacija. Šią situaciją labai gerai iliustruoja dabartinis puolimas prieš I.Vėgėlę. 

Šiandieninė valstybės situacija ir tai, ką daro konservatoriai, man suteikia daugiau argumentų manyti, kad konservatoriai elgiasi taip, kaip patiktų Putinui, priešingai nei teigia A.Kubilius. Nes niekas kitas nėra suinteresuotas Lietuvos skurdinimu, silpnumu, reputacijos ES ir Lietuvos ekonominių partnerių akyse žlugdymu, kaip šiandieninė agresorė Rusija.

309692088_6002487366450680_3082653584909354148_n.jpg