Putinas antiglobalistas?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/puti... 2022-10-03 23:29:00, skaitė 258, komentavo 13

Putinas antiglobalistas?

 

Iki šiol vis dar aktyviai vyksta penktadieninės Putino kalbos komentavimai. Daug kas ja susižavėjo, nes ir iš tikrųjų reikėtų pripažinti, kad ši kalba buvo stipri. Ji akivaizdžiai buvo antiglobalistinė. Tai nuskambėjo tarsi iššūkio metimas visiems pagrindiniams pasaulio veikėjams, kurie norėtų įsijausti į Dievo vaidmenį ir įvykdyti savo išsvajotąjį vergystės ir kontrolės planą. Tačiau.. Juk gražiai kalbėti daug kas moka ypač jeigu puikiai žino ko žmonės norėtų išgirsti.

Tą patį nuolat daro ir visų kitų šalių kandidatai į prezidentus – jie gražiai ir saldžiai kalba ne tada, kai yra pasiryžę tas savo kalbas įgyvendinti, o tada, kai prieš rinkimus reikia apsvaiginti žmonių protus savo naudai. Rusija taip pat nėra išimtis ir tie, kuriems atrodo, kad iš ten visada skelbiama tik šventa tiesa – tie lygiai taip pat klysta kaip ir tie, kurie patapo provakarietiškos propagandos aukomis. Tie, kurie idealizuoja kurią nors vieną pusę ir visiškai nenori matyti tai kas vyksta ir apie ką atvirai nekalbama – tai kraštutinumai ir tai tik parodo kuri propaganda buvo efektyvesnė ir kuriai jie pasidavė.

Į ką šiuo atveju būtų galima atkreipti dėmesį ir į ką negalėtų aiškiai atsakyti tie, kurie savo profilyje deda Rusijos vėliavėles?

Rusijos valdžios pozicija buvo tokia: „gelbėjame Donbasą, Luganską“, savų nepaliekame. Norėtųsi paklausti kur buvo visi šitie „gelbėtojai“, generolai ir patriotai su automatais kai reikėjo SAVO šalies žmones gelbėti nuo pandeminės šizofrenijos, spaudimo, šantažo, arogancijos, žeminimo, Konstitucijos laužimo? Kas gelbėjo SAVO šalies piliečius nuo oligarchato ir korupcijos, dėl kurios vieni žmonės iki šiol ten gyvena visiškame skurde, o elito sluoksnis gyvena kaip arabų šeichai?

Toliau: jeigu Rusija ir iš tikrųjų suvereni ir atsisakė naujosios pasaulio tvarkos taisyklių, kodėl ji vis dar neišeina iš PSO? Kodėl ir joje prastuminėjami dehumanizaciniai skaitmeninės ateities projektai ir šalyje viso šito global atrakciono yra savo net atstovai? Kodėl su JAV vykdomi prekybos ryšiai ir visokie naftos pardavimai, nors išoriškai kalbama apie sankcijas ir net branduolinius šantažavimus? Dar pamąstymui: į žiaurią mėsmalę nebūna metami oligarchų ir politikų sūneliai. Metami kaliniai, nepasiturintys arba kitaip sakant „nereikalingi“ piliečiai.

Vienas iš skelbiamų tikslų buvo vadinamoji „denacifikacija“, kurios dėmesys krypo į Azov batalioną. Tačiau, kaip rašo dw.com (ir ne tik), dar ne taip seniai 200 nelaisvėje esantys Azov kariai buvo iškeisti tik tai į vieną prorusišką politiką ir oligarchą Viktorą Medvečiuką. Atrodo kaip žvejyba kai pagauna žuvų, o paskui visas paleidžia. Kaip sakant svarbu ne tikslas, o procesas. Panašu, kad ir šito proceso kažkas nori – kad viskas toliau tęstųsi.

Gražiai skamba Deniso Maidanovo kai kurios dainos su patriotiniu tekstu. Gražiai skamba Gazmanovo daina su žodžiais: „nepriversi Rusijos nuolankiai eiti palei kažkieno nurodytas vietas.“ Bet tai kas vyksta nėra panašu į patriotizmą. Tai panašu į savanaudiškų skirtingų šalių politinių idiotų užkurtą mėsmalę, patriotizmais tik prisidengiant. O apkvailinami ir supriešinami eiliniai žmonės. Lėlininkams kaip tik to ir reikia. Kol yra priešai, tol galima kvailinti, priešinti abejas puses ir duoti „fas“ komandas nurodant pirštais kas priešas, o kas draugas.

Nei Trampas nei Putinas nėra gelbėtojai. Kiekvienas išsigelbėti turės tik pats. Ir pats svarbiausias išsigelbėjimas bus net ne nuo to kas vyksta išorėje, o nuo to, kas nuo poveikio iš išorės gali pradėti vykti viduje ir nuodyti sielą – aistringa neapykanta, pykčio priepuoliai, cinizmas, fanatinis idėjinis pamišimas, zombinimo efekto mentalinis užsispyrimas, šaltumas, sugyvulėjimas ir nužmogėjimas. Daug kam išsigelbėti nuo to jau nepavyko.

Michail KN