Šiaurės Korėja palaiko naujų regionų prijungimus prie Rusijos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/siau... 2022-10-04 18:03:00, skaitė 232, komentavo 4

Šiaurės Korėja palaiko naujų regionų prijungimus prie Rusijos

Šiaurės Korėja palaikė DLR, LLR, Zaporožės ir Chersono regionuose vykusių referendumų dėl prisijungimo prie Rusijos rezultatus. Tai antradienį paskelbė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA), remdamasi Liaudies Respublikos užsienio reikalų ministerija.

„Gerbiame gyventojų, kurie norėjo susijungti su Rusija, valią ir palaikome Rusijos vyriausybės poziciją, kad šie regionai taptų šalies dalimi“, – Šiaurės Korėjos Tarptautinių organizacijų užsienio reikalų departamento vadovas Cho Chol-su. Jis pabrėžė, kad didžioji dauguma rinkėjų pasisakė už prisijungimą prie Rusijos.

„Referendumai vyko pagal JT Chartiją, kurioje buvo įtvirtinti žmonių lygybės ir apsisprendimo teisės principai, laikantis teisėtų procedūrų, kurios leido atspindėti dviejų respublikų gyventojų valią regionuose“, – pridūrė Šiaurės Korėjos diplomatas.

Anot Cho Chul Su, siekdamos išlaikyti vienpolį pasaulį, JAV „piktnaudžiauja JT Saugumo Taryba“, kišasi į nepriklausomų šalių vidaus reikalus ir pažeidžia jų teises. „Laikai, kai JAV galėjo panaudoti JT Saugumo Tarybą kaip skydą ir agresijos priemonę savo dominavimui išlaikyti, baigėsi“, – sakė diplomatas. Jis pabrėžė, kad Vašingtonas „pradėjo karus buvusioje Jugoslavijoje, Afganistane ir Irake“, tačiau Saugumo Taryba nepareikalavo atsakomybės.

Rugsėjo 30 dieną Rusija pasinaudojo veto teise JT Saugumo Taryboje, svarstydama rezoliucijos, smerkiančios referendumus, projektą.

Rugsėjo 23–27 dienomis DLR ir LLR, taip pat Zaporožės ir Chersono regionuose vyko referendumai dėl jų įstojimo į Rusiją. Didžioji dauguma gyventojų pasisakė už tokį žingsnį. Rugsėjo 30 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir šių regionų vadovai pasirašė susitarimus dėl prisijungimo prie Rusijos.

KCNA inf.