Kovoje su dezinformacija, Lietuva pasaulyje demonstruoja lyderystę

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/kovoje-su... 2022-10-14 16:34:00, skaitė 264, komentavo 6

Kovoje su dezinformacija, Lietuva pasaulyje demonstruoja lyderystę

Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė dalyvavo kasmetiniame Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) vyriausybių centrinių institucijų vadovų susitikime Vienoje (Austrija).

Šiemet susitikime diskutuota ir dalintasi patirtimi trijose darbo sesijose, skirtose visuomenės pasitikėjimo institucijomis didinimui, krizių valdymui, institucijų prisitaikymui prie šių dienų iššūkių.

„Lietuva labai vertina buvimą EBPO šeimoje ir bendras pastangas didinti demokratinių visuomenių atsparumą, institucijų veiklos kokybę, galimybę kolektyviai mokytis iš bendraminčių valstybių sukauptų patirčių. Matome, jog ir Lietuvos indėlis plačiuose organizacijos veiklos baruose yra vertinamas. COVID-19 pandemija, neteisėta migracija, nuolatinis buvimas Rusijos dezinformacijos kampanijų taikiklyje, karo pabėgėlių iš Ukrainos priėmimas – visa tai buvo ar tebėra iššūkiai mums, tačiau jais užsigrūdinę, galime dalintis jau nueito kelio žemėlapiu: mūsų išbandytais sprendimais, mūsų matymu ir patirtimi su kitomis valstybėmis“, - atskleidė Vyriausybės kanclerė.

Pranešama, kad Lietuva aktyviai dalyvauja EBPO formatuose, skirtuose kovai su dezinformacija, prisideda ekspertiniu indėliu.

Informuojama, kad Lietuvos patirtis yra ilgalaikė ir dėl jos nustebinti mus sudėtinga – tokia sritis yra atsakas į dezinformaciją.