Prezidentė Grybauskaitė pranešė, kad Lietuva turi stiprią sveikatos apsaugos sistemą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/prezident... 2022-10-15 17:23:00, skaitė 353, komentavo 12

Prezidentė Grybauskaitė pranešė, kad Lietuva turi stiprią sveikatos apsaugos sistemą

Mokslų daktarė, Laisvės kovų dalyvė, apibendrintos biografijos NKVD gaisrininko (vėliau tremtinio) duktė, kolaborantė, Lietuvos Nepriklausomybės priešininkė, komunisto Mykolo Burokevičiaus bendražygė, Rusijos Federacijos valstybės paslaptis, fotosesijų su vaikučiais ir karine technika fanė, Konstitucijos garantas, daugelio tautinių ir tremtinių renginių dalyvė bei gerųjų iniciatyvų iniciatorė LR prezidentė D. Grybauskaitė (kairėje paveiksliukas iš Vyriausybės tinklalapio) ir Lietuvos operacijų vadovas Arūnas Dulkys.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir sveikatos specialistai moteris ragina pasitikrinti sveikatą, skelbia Sveikatos apsaugos ministerija, vadovaujama Arūno Dulkio.

„Artėjant spalio 15-ajai – Krūtų sveikatos dienai, Prezidentė Dalia Grybauskaitė drauge su Valstybine ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) ragina Lietuvos moteris aktyviau rūpintis savo sveikata ir periodiškai tikrintis pagal Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis apmokamą krūties vėžio prevencinę programą. Laiku atlikta sveikatos patikra leidžia diagnozuoti onkologinius susirgimus ankstyvoje stadijoje ir sėkmingai juos išgydyti“, - informuojama ministerijos pranešime visuomenei „Prezidentė D. Grybauskaitė ir sveikatos specialistai moteris ragina pasitikrinti sveikatą“.

567.jpg

Primenama, kad dėl krūties vėžio praeitais metais mirė net 535 moterys.

„Daugelis krūties vėžiu sergančių moterų visame pasaulyje net neturi galimybės laiku gauti diagnozės ir kokybiško gydymo. Lietuva, turėdama stiprią sveikatos apsaugos sistemą, moterims suteikia nemokamą galimybę pasitikrinti dėl vieno pavojingiausių ir klastingiausių onkologinių susirgimų. Tereikia pasinaudoti siūloma galimybe ir išsitirti. Raskime laiko pasirūpinti savo sveikata. Galbūt tai bus Jūsų antrasis šansas gyventi“, - atskleidžia oficiali Rusijos Federacijos valstybės paslaptis, prezidentė D. Grybauskaitė.

Susiję:

D. Grybauskaitė: ilga klasių kova buvo kurstoma, remiantis radiopropaganda, tiekiant maistą ir ginklus iš užsienio

Teisės minedas Žalimas džiaugiasi teoristiniais aktais. Kokią psichinę traumą yra patyręs šis vyras?