Specialistai dar kartą perspėjo gyventojus dėl COVID-19 pavojaus – būtina vakcinuotis

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/specialis... 2022-10-23 22:18:00, skaitė 402, komentavo 12

Specialistai dar kartą perspėjo gyventojus dėl COVID-19 pavojaus – būtina vakcinuotis

Mokslininkas Zemlys-Balevičius.

Nors vakcinuotis nuo COVID-19 antrąja stiprinamąja doze kviečiami visi pilnamečiai, gydymo įstaigos teigia – norinčiųjų tai padaryti kol kas nėra daug. Dar viena problema, dėl prasto vakcinavimo rezultato tenka išmesti nemažai nesuvartotų vakcinų.

„Ekspertai ragina į COVID-19 ranka dar nenumoti“, - skelbiama valstybinio transliuotojo analitinėje analizėje „Ekspertas ragina į koronavirusą ranka dar nenumoti: turime po tris žmones, kasdien mirštančius nuo COVID“.

Anot koronaviruso žinovų, nors šiandien COVID-19 dėmesys nuslopęs, rizikos išlieka. Todėl siekiama, kad nebūtų dirbtinių kliūčių vakcinuotis.

„Dar tik įsibėgėja sezonas, mirčių skaičius jau yra panašus, kas buvo 2020 metais, na ir tų mirčių skaičius vis tiek... Mes turime tris žmones, mirštančius nuo kovido kasdien. Tai ar mes galim sau leisti tokią prabangą, kur jeigu gali pasiskiepyt ir ženkliai sumažinti tikimybę mirti, kodėl mes to nedarom ir nesiūlom to žmonėms daryti“, - pavojaus varpu skambtelėjo ir garsus duomenų mokslininkas Vaidotas Zemlys-Balevičius.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad antrajai stiprinamajai dozei gyventojai gali užsiregistruoti tiek internetu, tiek kreipdamiesi į asmens sveikatos priežiūros įstaigas.