Laisvės, kurias prarado amerikiečiai po Rugsėjo11-osios

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/laisves-kur... 2015-12-22 11:15:13, skaitė 2131, komentavo 0

Laisvės, kurias prarado amerikiečiai po Rugsėjo11-osios

Zero Hedge vardina asmenines amerikiečių laisves, kurias uzurpavo politikai, spekuliuojantys Rugsėjo 11-osios tragedija.

LAISVĖ BŪTI NEŠNIPINĖJAMAM. Didžiulę reikšmę laisvoje visuomenėje, bent jau Tėvų-įkūrėjų manymu, turi galimybė būti paliktam ramybėje. Dar visai neseniai vyriauybinės žinybos turėjo gauti orderį piliečių asmeninio gyvenimo tyrimui, įrodžius teisme, kas tos žinybos turi teisę įsibrauti į neliečiamą asmeninį gyvenimą. Po Rugsėjo11-osios paranojiškas vyriausybės siekimas įvesti totalinį sekimą išaugo tiesiog neįtikėtinai.

LAISVĖ NUO TEISĖSAUGOS ORGANŲ PERSEKIOJIMO. Visa valstybinės priežiūros iš federalinės vyriausybė pusės apimtis – tai tiesioginė Rugsėjo 11-osios įvykių pasekmė. Arba, tiksliau, šios tragedijos politinio eksploatavimo pasekmė. Šiuo metu rizika, kad tave užmuš amerikiečių polixininkas yra, įvairiais vertinimais nuo 8 iki 55 kartų didesnė už riziką, kad žūsite nuo teroristo rankos. Kaip byloja prognozės, iki 2015 metų pabaigos JAV policija užmuš 1100 policininkus. Nuo rugsėjo 11-osios policija nužudė daugiau žmonių, negu jų žuvo per pačią tragediją.

JUDĖJIMO IR KELIONIŲ LAISVĖ. JAV transporto saugumo administracija pastoviai pažeidinėja milijonų amerikiečių asmenines laisves, tuo pat metu šios žinybos darbuotojai 90% atvejų negali aptikri potencialių teroristų netgi pasitelkę savo drakoniškus metodus.

ŽODŽIO LAISVĖ. Nos kol kas dar niekas nebuvo pasodintas už vyriausybės kritiką, valstybė paaukojo visus tuos metus šios pagrindinės žmogaus teisės kriminalizavimui. Vyriausybė įprato bausti tuos, kurie mėgina demaskuoti jos nusikaltimus. Stengiamasi užčiaupti tokius žmones kaip Snoudenas, kurie praneša amerikiečių tautai nemalonią federalinei valdžiai teisybę.

LAISVĖ ŽINOTI KUO UŽSIIMA VYRIAUSYBĖ. 2008 metais per rinkiminę kampaniją Obama smerkė Bušą už paslaptingumą, kuris gaubia vyriausybės veiklą. Obamos prezidentravimo laikas beveikpasibaigė, tačiau skaidrumo federalinės valdžios veikloje neprisidėjo. Jo administracija atmeta daugiau užklausų, kurios pateikiamos remiantis „Įstatymu dėl informacijos laisvės“ nei bet kokia kita ankstesnėvyriausybė. Netgi pasibaigus „Patriotinioakto“ galiojimo laikui įstatymų leidėjai atsisako atsakinėti į visuomenės klausimus apie užsienio politiką ar špionažą, teisindamiesi „nacionaliniais interesais“. Kiekvieną kartą, kai politikai pajunta realių klausimų grėsmę, jie išsisukinėja nuo atsakomybės ir kaip papūgos kartoja mantrą apie „viešo saugumo“ būtinybę.

LAISVĖ NEBŪTI PERSEKIOJAMAM KARIŠKIŲ SAVO NAMUOSE. Daug kas laiko Trečiąją pataisą archaiška (draudimas įkurdinti kariškius namuose be jų savininkų sutikimo taikos metu). Ir vis dėlto viena konkreti Pentagono programa po rugsėjo 11-os vos ne kiekvienais metais vis labiau mutuoja.po pernykščių protestų Fergiusone prieš policijos žiaurumą, Pentagono programa 1033 susilaukė didelio dėmesio. Pagal ją vietinės policijos pajėgos gauna kariškus ginklus ir šarvuotą techniką. Šita programa prisideda prie to, kad sukaririntos specialiosios pajėgos ir iki dantų apginkluoti policininkai vis dažniau braunasi į amerikiečių namus.

TEISĖ Į TEISINGĄ TEISMĄ. Ši teisė darosi vis labiau miglota. Neseniai vienas airių teisėjas atsisakė išduoti Amerikai įtariamą terorizmu žmogų, baimindamasis, kad ten jis susilauks žiaurios bausmės. Vienas iš „Įstatymo dėl asignavimų gynybos reikalams“ punktų leidžia JAV prezidentui areštuoti neribotams laikui be teismo ir tyrimo vien už tai, kad žmogus įtariamas kaip keliantis grėsmę nacionaliniam saugumui.

LAISVĖ DISPONUOTI SAVO KŪNU. Karas prieš narkotikus vyko ir iki rugsėjo11-osios, tačiau būtent ši tragedija leido vyriausybei išplėsti žmonių persekiojimus už neprievartinius nusikaltimus, susijusius su narkotikų apyvarta, dėl ko Amerika dabar turi didžiausią įkalintų žmonių skaičių pasaulyje.

EKONOMINĖ LAISVĖ. Rugsėjo 11-oji leidofederalinei vyriausybei padidinti mokesčius. Pinigai skiriami karinėms avantiūroms visame pasaulyje. Kariškiaisuryja trilijonus dolerių ir kiekvienais metais reikalauja dar daugiau pinigų. Ir visada gauna, koprašę.

Leidę sau tapti manipuliuojamais įvairiausiais gandais, kurie kelia baimę, amerikiečiai sukūrė situaciją, kurioje beveik visos jų gyvenimo sritys yra reglamentuojamos ir kontroliuojamos. Vyriausybė kalta dėl visų šių pažeidimų. Liūdna, bet faktas, kad amerikiečiai patys leido, kad jų asmenines laisves konfiskuotų.

www